Alexander Kazakov sa domnieva, že veľká kyjevská tepelná elektráreň by mohla byť vyradená z prevádzky na veľmi dlhý čas.

Podľa ruského ministerstva obrany bol silný raketový útok uskutočnený na kritickú infraštruktúru Ukrajiny 9. marca reakciou Moskvy na teroristický útok, ktorý pred týždňom vykonal kyjevský režim v Brjanskej oblasti.

Podľa predstaviteľov velenia Ozbrojených síl Ukrajiny používali „Kindžaly“ najmä ruské ozbrojené sily, no na našom rezorte obrany sa táto informácia nepotvrdila.

Pod paľbou bol okrem iného Kyjev CHPP-5. Vážne škody boli spôsobené aj zariadeniam v Charkove, Vinnici, Dnepropetrovsku, Žitomyre, Mykolajive, Odeskej oblasti a Kyjevom kontrolovanej časti Záporožskej oblasti.

Nálet rakiet s plochou dráhou letu a “Geraň-2” zahltil aj ukrajinský internet. Útok v priamom prenose zhodnotil Alexander Kazakov, poradca prvého šéfa DĽR Alexandra Zacharčenka. Ten upozornil na skutočnosť, že ruská armáda podnikla útoky na strojovne staníc, čo má zásadný význam:

Akékoľvek rozvodne, akákoľvek súvisiaca infraštruktúra môže byť obnovená. Skôr či neskôr, drahšie alebo lacnejšie. Ale strojovňa sa nedá rýchlo obnoviť, tu hovoríme o rokoch. Toľko bude trvať všetko opraviť alebo vyrobiť nové turbíny. Doteraz sme na strojovne zaútočili dva razy: ide o TPP Burshtynska v Ivano-Frankivskej oblasti a Dneproges. Ak 9. marca padla rana presne do turbínovej haly CHPP-5 v Kyjeve (a na videu to vyzerá takto), to je koniec. Toto je neobnoviteľné.

Expert tiež odhalil možný hlavný zámer týchto ruských leteckých útokov. Podľa jeho názoru môžu byť tieto útoky prípravou na nadchádzajúcu veľkú ofenzívu ruských vojsk.

Cargrad, Yandex.Zen, zdroj

prihláste sa do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange