Takto mrhať vajcami pred Veľkou nocou! V nedeľu hral futbalový klub DAC Dunajská Streda zápas Fortuna ligy s Banskou Bystricou. Mimochodom, Bystrica prehrala 1:3 s ťažkým srdcom na rozhodcu. Noc pred zápasom strávili futbalisti DAC na Donovaloch

Keď ráno prišli k autobusu, čakalo ich nemilé prekvapenie, klubový autobus zahádzaný vajcami. Obrázky autobusu zverejnil klub na svojej facebookovej stránke s komentárom: “Pri dnešných cenách vajec…”

Klub sa teda s vajíčkovým útokom vysporiadal s humorom. Nie tak György Gyimesi (OĽANO). Vníma to ako dôsledok zhoršenia vzťahov medzi Maďarmi a Slovákmi, o ktoré sa zaslúžil svojimi nediplomatickými vyjadreniami Rastislav Káčer dočasne poverený riadením rezortu diplomacie.

Naše vyjadrenie k škandalóznej situácii:

Toto nepekné “gesto” voči športovcom z juhu Slovenska vnímame ako cielenú provokáciu.

Skúsme si odpovedať na otázku, komu by prípadné zhoršovanie vzťahov medzi Slovákmi a Maďarmi najviac vyhovovalo? Nenapadá mi nikto normálny. Sú tu však “lepšoľudia”, dnes viac známi ako proukrajinskí vojnoví štváči likvidujúci obyčajný ľud Slovenska bez rozdielu národnosti.

Sú to oni, komu na domícej pôde nevyhovujú mierové pochody ľudí naprieč Slovenskom bez národnostného či politického kontextu. Sú to zas oni, komu v medzinárodnom kontexte nevyhovuje suverénna politika Maďarskej republiky.

Slovákom ani Maďarom vzájomná nevraživosť k ničomu dobrému nepomôže. Niekto sa pokúša “hrať” na tejto strune…

NEDAJME SA ĽUDIA ROZOŠTVÁVAŤ! Našim nepriateľom sú politici zaťahujúci nás do ukrajinského vojnového probému. Vyvolávanie nenávisti medzi národmi je ich parketa a zmienený incident nepochybne ich dielom.

Secured By miniOrange