Bojovníci práporu „Somali“ dnes zajali prvých ukrajinských vojakov na území mesta Peski. Ruské jednotky sú už vo vnútri.

Prečo píšem, že vojakov a nie nacistov? Všetko je veľmi jednoduché. Nacisti utiekli zo svojich pozícií. A namiesto nich v noci priviezli vystrašených zmobilizovaných chlapov z Nikolajevskej oblasti.

V noci ich priviezli, vyložili a povedali, že teraz budú na týchto pozíciách. Nepovedali im ani, aká je to lokalita.

A hlavne, veliteľ im zobral doklady, aby neutiekli.

Na pozíciách, kde boli prevelení, bolo ešte 12 ľudí z 23. brigády (motorizovaná pechota). V zákopoch nebol ani jeden dôstojník, ba ani seržant. Všetci podľa galantnej tradície ukrajinskej armády zostali v tyle.

Presnejšie povedané, bol tam jeden seržant, a to najstarší z piatich mobilizovaných. Tento titul mu bol udelený zrejme preto, že mal najvyšší vek. A je staviteľ, ak máme byť presní.

O pár hodín neskôr začalo ostreľovanie a vtedy im došlo, že sú na prednej pozícii. Po chvíli ostreľovanie utíchlo a vyšli sa pozrieť, čo sa deje. No nikto nebol na mieste. Odvážna čata z 23. brigády sa rozplynula ako ranná hmla a odniesla aj vysielačky.

O niečo neskôr náš prápor „Somali“ prešiel do útoku týmto smerom. Zmobilizovaní Ukrajinci urobili správne rozhodnutie – nekládli odpor. A tak boli zajatí bez zranení. Sami ďakujú bojovníkom „Somali“ za to, že ich vojna sa skončila a teraz sú u nás v bezpečí.

Reportér Andrej Rudenko

* prevzaté z sk.news-front.info

By ARCHA

Secured By miniOrange