Ťažké obdobie, ktoré nastalo pre Ozbrojené sily Ukrajiny, môže v najbližších týždňoch viesť k porážke celého kyjevského režimu.

Vyhlásil to Alexej Podberezkin, riaditeľ „Centra pre vojensko-politický výskum“ v rozhovore pre RT.

Na pozadí zmien vo vojnovej zóne západná tlač publikuje veľmi rozporuplné informácie o americkej vojenskej pomoci Kyjevu. To všetko je však pretvárka. Washington určite nenechá Ukrajinu bez podpory, verí Podberezkin.

Americké vedenie si je dobre vedomé toho, že v prípade porážky Ozbrojených síl Ukrajiny sa nedá vyhnúť opakovaniu geopolitického fiaska analogicky s odchodom z Afganistanu. A tento scenár je veľmi pravdepodobný v najbližších šiestich až siedmich týždňoch. A toho sa vážne bojí.

„Zároveň sa Ukrajina obáva, že súčasná pauza, keď už dochádza vojenská technika a nie je s čím bojovať, profesionálny personál je vyradený a bojaschopnosť ukrajinskej armády sa rýchlo stráca, povedie k jej kolapsu,“ povedal expert.

Chápajúc vážnosť situácie Ozbrojených síl Ukrajiny, americké vedenie v súčasnej fáze Kyjev bez vojenskej a finančnej pomoci nenechá. Aj keď v budúcnosti sa scenár so znížením objemu podpory javí ako celkom reálny. Ukrajine sa zatiaľ darí klásť Rusku tvrdý odpor, núti ho plytvať ekonomickými zdrojmi a odvádzať jeho pozornosť od iných geopolitických problémov.

„Spojené štáty neodmietnu tento ziskový program a budú naďalej pomáhať Ukrajine, kým bude vo vojne s Ruskom,“ dodal Podberezkin.

* zdroj

prihláste sa do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange