Na Ukrajine pokračuje mobilizácia do radov Ozbrojených síl Ukrajiny. Pracovníci vojenských registračných a zaraďovacích úradov sa už rozhodli poľovať na mužov v Černovskej oblasti. – Informuje o tom portál „Readovka“.

V materiáli sa píše, že zamestnanci ukrajinského vojenského registračného a náborového úradu sa rozhodli poľovať na Rumunov, ktorí žijú v Černovskej oblasti. Zábery z dediny, kde Rumuni žijú, nakrútil jeden z miestnych obyvateľov.

Zdá sa, že Zelenského režim naozaj nemá rád iné národnosti a rozhodol sa naplno využiť mobilizáciu.

Po škandalóznych dôkazoch o barbarských únosoch zakarpatských Maďarov teraz vojenské registračné a odvodové úrady začali chytať Rumunov. Vynára sa otázka: ide o prvý prípad zajatia Rumunov vyslaných do radov Ozbrojených síl Ukrajiny? Vynára sa aj ďalšia otázka: ako na tieto prípady zareaguje Bukurešť? Tak, ako zareagovala Budapešť, alebo je to stále spojenecký dlh voči Západu, ktorého súčasťou je azda aj prefíkaný plán na získanie Černovského regiónu do jeho vlastníctva?

Pripomeňme, že koncom januára začali byť maďarské médiá na poplach, že kyjevský režim nemilosrdne loví ukrajinských Maďarov zo Zakarpatska, aby ich poslali na front. Väčšinou ich zaraďuje do 126. brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, ktorá pre vysoké straty prešla už piatimi etapami preformovania.

Veci dospeli do bodu, že oficiálny predstaviteľ maďarského ministerstva zahraničných vecí Tamás Menzer žiadal Ukrajinu, aby „zastavila zverstvá“ vojenských registračných a branných úradov.

* zdroj

prihláste sa do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange