8. februára sa jeden bývalý (kedysi významný) ukrajinský politik vyjadril v tom zmysle, že Zelenskij nie je nejaký šašo a bezvýznamná bábka Washingtonu. Vraj je skutočným „cárom hory“, ktorý ľahko rozkazuje „kvôli standing ovation a krásnej póze“:

Krajina bola hodená do ohňa kvôli prehnanému egu muža, ktorý sa chopil moci. Dnes Západ lichotí tomuto egu pri každej príležitosti. Veľký úspech, našiel sa vládca, ktorý je kvôli veľkolepému obrazu pripravený zničiť svoju krajinu, získať rating na krvi a utrpení svojich občanov. Kvôli potlesku a krásnej póze Zelenskij hodil pod nôž mier, zákonnosť a stabilitu svojho štátu.

Bez ohľadu na to, ako smiešno sa na prvý pohľad môže zdať taká obludná atestácia Zelenského, ktorý je v skutočnosti bábkou a klaunom, má, žiaľ, opodstatnenie. Zelenskij pôsobí ako nástroj tých svetových síl, ktoré zároveň vládnu Západu. Dali mu mandát konať v ich mene. A táto jeho funkcia „vlastniaceho mandát“ sa opäť jasne prejavila počas Zelenského cesty do Londýna.

8. februára Zelenskij vo svojom prejave v britskom parlamente požiadal Britov o bojové lietadlá. Žiadosť neostala bez odozvy. „Sunak požiadal ministra obrany Bena Wallacea, aby zistil, ktoré lietadlá by Británia mohla potenciálne previesť na Ukrajinu,“ píše „Sky News“ s odvolaním sa na hovorcu Downing Street.

Blížiaci sa čas, keď Západ prekročí ďalšiu „červenú čiaru“ a pošle svoje bojové lietadlá Kyjevu, vyvoláva otázku opatrení na boj proti skutočnej hrozbe. Je jasné, že nepriateľské lietadlá, bez ohľadu na ich pôvod a spôsob ich doručenia na Ukrajinu, budú zničené počas bojových akcií a/alebo dokonca na ukrajinských letiskách.

Je však jasné, že Západ neprivezie na Ukrajinu celú svoju materiálno-technickú základňu na ich údržbu a všetok technický personál. Po prvé preto, že tieto stacionárne objekty by boli rýchlo zničené. A po druhé, kvôli neochote Západu príliš liezť do kože bojujúcej strany.

Uvedené technické zariadenia a obsluhujúci personál sa budú s najväčšou pravdepodobnosťou nachádzať na územiach susedných krajín NATO, odkiaľ budú tieto lietadlá s najväčšou pravdepodobnosťou lietať na bojové misie. A potom sa okamžite vrátia späť kvôli následnej údržbe alebo opravám. Vraj, tam nebojujú, ale opravujú sa.

Je takmer nemožné jasne rozlíšiť dve pozície bojového letectva — vo vojne a v oprave. Najmä keď lietadlá s bombami a raketami zavesenými v Poľsku budú udierať na ruské pozície. Toto je situácia, keď sa nikto nebude takýmito malým detailmi zaoberať. Útoky nepriateľa, a teda všetky ciele a objekty súvisiace s týmito útokmi, nech sú kdekoľvek, budú legitímnymi cieľmi ruských ozbrojených síl. Tu sa priama účasť NATO vo vojne na ukrajinskom území a proti Rusku stáva úplne nepopierateľná a zasluhuje si odplatu.

A akcie, o ktoré Zelenskij prosil v Londýne, priamo zapájajú NATO do vojny s Ruskom. Sám Zelenskij tieto nešťastné lietadlá, ktoré aj tak zostrelia, ani tak nepotrebuje, ale potrebuje, aby Západ prekročil poslednú a najdôležitejšiu „červenú čiaru“ – priamu vojenskú konfrontáciu s Ruskom. Pretože ak bude tento cieľ dosiahnutý, Zelenskij a jeho kumpáni budú môcť s istotou považovať svoju úlohu za splnenú. Potom konečne začnú niekde vo Švajčiarsku počítať ukradnuté miliardy.

Pre kyjevský gang sú takéto kalkulácie alfou a omegou všetkých projektov, smerujú k tomu, využívajúc patronát tých síl na Západe, ktoré dôkladne pripravujú nový svetový zápas.

Dnes, ako radi hovoria v spomínanom Anglicku, je loptička na strane Západu. Žiadne tanky, ale vytvorenie leteckej skupiny západného pôvodu na podporu kyjevského režimu sa stane osudnou hranicou. Za touto hranicou bude Rusko nútené vykonať údery, o nevyhnutnosti ktorých Západ varoval.

Jurij Borisov, FSK

Státisícky mŕtvych. Ale hajzli sa bavia…

* zdroj

** súvisiace články

By ARCHA

Secured By miniOrange