Vláda USA potvrdila opodstatnenosť verejných úvah o rozsiahlej modifikácie počasia (text). Hmatateľný dôkaz, že korporácie a rôzne úrovne vlády sa podieľajú na modifikácii počasia pomocou kombinácie chemikálií a technológií.

Nasleduje podporný výňatok z vypočutia o geoinžinierstve:

Tieto vlastnosti má aj človekom vytvorená modifikácia počasia. Najčastejšie používaným postupom je rozprašovanie častíc do ovzdušia s cieľom stimulovať kondenzáciu a tvorbu oblakov. Všeobecne sa predpokladá, že tento postup upravuje zrážky s cieľom zlepšiť rast plodín, spravovať vodné zdroje a podporiť bezpečnosť ľudí pred prírodnými rizikami, ako sú povodne a suchá.

V roku 2003 zverejnila Národná rada pre výskum Národnej akadémie svoju štvrtú správu o modifikácii počasia s názvom Critical Issues in Weather Modification Research. V čase uverejnenia správy sa do modifikácie počasia vo veľkom rozsahu zapájalo 23 krajín a najagresívnejšie sa jej venuje Čína s ročným rozpočtom viac ako 40 miliónov dolárov na potláčanie krupobitia a na zvyšovanie zrážok. NAS však dospel k záveru, že “stále neexistuje presvedčivý vedecký dôkaz o účinnosti zámerných snáh o modifikáciu počasia. V niektorých prípadoch existujú silné náznaky vyvolaných zmien, ale tieto dôkazy neboli podrobené testom významnosti a reprodukovateľnosti”. Nebol zistený žiadny konsenzus o príčinnej súvislosti medzi výsevom oblakov a vývojom počasia, ale stále je praktizované na celom svete.

  • Pri rozosievaní mrakov sa uvoľňuje jodid strieborný (AgI) a/alebo tuhý suchý ľad, ktorý je oxidom uhličitým (CO2), pričom tento druh zvyšuje množstvo uhlíka, ktoré sa štátnymi politikami snaží skôr znížiť;
  • Modifikácia počasia spočívajúca v uvoľňovaní morskej soli, jodidu strieborného, bária a iných látok s cieľom zvýšiť množstvo zrážok (dažďa alebo snehu) v jednej oblasti a zároveň znížiť množstvo zrážok v iných oblastiach;
  • Globálne “stmievanie”, ktoré znižuje intenzitu dopadajúceho slnečného žiarenia na povrch Zeme, spôsobuje zníženie množstva vitamínu D (kalciferolu) u ľudí a zvierat, čo spôsobuje malabsorpciu vápnika, horčíka a fosfátov, nárast infekcií a iných chorôb; a u rastlín zníženie fotosyntézy, čo vedie k poklesu poľnohospodárskej produktivity;
  • “Úprava počasia” znamená zmenu, kontrolu alebo zasahovanie do prirodzeného vývoja oblakov, zrážok, barometrického tlaku, teploty, vodivosti a/alebo iných elektromagnetických alebo zvukových charakteristík atmosféry, alebo pokus o zmenu, kontrolu alebo zasahovanie do nich.

Otvorte si odkaz, aj keď nerozumiete po anglicky sú tam zaujímavé obrázky a videá (článok)

* * *

Mobilní plovoucí stanice SBX1. Podle oficiální verze se jedná o vlečnou podvodní radarovou jednotku určenou pro nasazení na otevřeném oceánu. Je vybudována a provozována v rámci programu protiraketové obrany americké Agentury pro protiraketovou obranu a je součástí systému GMD. Existuje jako jediná jednotka, která je rozmístěna v Tichém oceánu. SBX-1 je nominálně přidělen přístavu Adak na Aljašce, ale doposud se v tomto přístavu nikdy neobjevil.

Podle některých verzí nemá jednotka nic společného s protiraketovou obranou, protože je součástí systému HAARP. Něco podobného se prý nyní používá na moři k manipulaci s počasím v Evropě.

Poslední fotografie: Mikrovlnná zbraň HAARP schopná potenciálně vyvolat zemětřesení působením vln na potřebné části zemské kůry.

By ARCHA

Secured By miniOrange