Skvělá zpráva, systém JDAM konečně pracuje jak má !!! Ptáte se, co je systém JDAM? Je to obdoba toho, co v USA vynalezla firma Boeing již v roce 1997. Jedná se o systém, který z “obyčejných nenaváděných těžkých leteckých pum” dělá řízenou klouzající munici. Jedná se o sadu křídel připevněných dole, ke středu těla bomby a ocasní jednotku, která umožňuje bombě manévrovat. Zde se nachází také navigační počítač.

🇷🇺✈ Američané ty své navádějí pomocí systému GPS, ty naše, jsou naváděné systémem GLONASS. Ano, jednalo se o takový “rychlovýzkum” metodou pokus – omyl, ale nakonec to vyšlo !!! Donedávna nikdo neuvažoval o tom, že by vypukla válka v takovém rozsahu, že by toho bylo třeba.

🇷🇺✈ Špatná zpráva pro Ukrajince je, že nyní naše bombardéry, mohou vypouštět tyto 500 kg až 1500 kg těžké pumy z takové vzdálenosti, že se nedostanou na dosah jejich PVO. Ještě horší zpráva pro Ukrajince je, že jakmile bude těchto systému namontováno potřebné množství, budou jim současné útoky Gerany a raketami X-101 připadat jako procházka letním sadem.

🇷🇺✈ Ta nejlepší zpráva pro nás a nejhorší pro Ukrajince je, že těchto starých těžkých teď již vlastně naváděných leteckých pum, máme OHROMNÉ MNOŽSTVÍ a rozhodně nám nedojdou dříve, než s nimi srovnáme se zemí vše, co bude potřeba k našemu konečnému vítězství !!!

* zdroj – internet, autor neuvedený

By ARCHA

Secured By miniOrange