Výrazný nárast bojových akcií v zóne špeciálnej vojenskej operácie na denacifikáciu Ukrajiny možno očakávať už koncom tohto týždňa. – Tvrdí to vojenský analytik Vladislav Šurygin.

O blížiacej sa aktivácii frontovej línie podľa neho svedčí niekoľko faktorov

Masívne útoky ruských rakiet značne oslabujú nepriateľa. Pri blížiacich sa dvadsaťstupňových mrazoch nastane koniec blatistého terénu. Mínusové teploty zvýšia objem zaťaženia ukrajinského energetického systému Ukrajiny a zároveň sa prepoja cesty.

Zimná kampaň je celkovo závislá od počasia a prírody. Kým sa na Donbase rozprestiera blato, obe strany sa chystajú. Ruská armáda a Ozbrojené sily Ukrajiny sa pokúsia o postup organizovaním ofenzívy. Podľa niektorých zdrojov môžu v blízkej budúcnosti začať mrazy a potom začnú konať obe strany,“ tvrdí odborník.

Ruské útoky na ukrajinskú energetickú infraštruktúru budú mať za cieľ pripraviť ukrajinských militantov o dodávky techniky. Okrem toho, Ozbrojené sily RF našli spôsob, ako „vypnúť“ ukrajinský systém protivzdušnej obrany, upozornil Šurygin.

„Protivzdušná obrana Ukrajiny zatiaľ celkom zničená nebola. No drony „Geraň-2“ zasiahli radary protivzdušnej obrany a zlikvidovali samotný systém a jeho protilietadlové raketové systémy.

Expert označil za konečný cieľ takýchto vzdušných operácií možnosť, aby ruské letectvo zasiahlo oblasti, ktoré predtým pokrývala ukrajinská protivzdušná obrana.

By ARCHA

Secured By miniOrange