Kolaps Německa bude také znamenat trvalý kolaps Evropy, spustil alarm německý ekonom Eberhard Hamer

NĚMECKO: Všechny tři skupiny pachatelů – USA, EU a německá vláda s ministrem hospodářství Habeckem – se postaraly o to, že kolaps Německa a tím i EU není jen krátkodobý a dočasný, ale trvalý, píše Eberhard Hamer, německý ekonom, na webu PiNews.

Předchozí německé exportní přebytky byly vždy evropským přerozdělovacím potenciálem. Více než 20 let neustálých exportních přebytků bylo „vyrovnání“ deficitů ve většině ostatních evropských členských států, jako je Řecko, Itálie, Francie a Španělsko.

Ne všechny mimoevropské země však německé exportní přebytky tolerovaly, od doby prezidenta Donalda Trumpa především USA.

Již od svého hesla „Amerika na prvním místě“ chtěl zastavit zvyšující se zadlužování USA kvůli stále se zvyšujícím exportním deficitům, zejména do Číny a Německa. Za tímto účelem pro něj byly všechny nespravedlivé prostředky hospodářské války správné: sankce, zákazy, diskriminace, trestní řízení, drancování, kontroly. Těžištěm jeho boje byl úspěšný, kvalitativně přední německý automobilový průmysl. To bylo obviněno z údajného podvodu s výfukovými plyny, odsouzeno ke stále vyšším milionovým pokutám, stíháno a dokonce muselo nechat (VW) americké kontrolní komisaře nastěhovat do svých zasedacích místností.

Sankce proti Rusku mířily i na německou ekonomiku

Sankce proti Rusku mířily i na německou ekonomiku. S pomocí EU a samotné německé vlády byly přerušeny levné ruské dodávky energie do německé ekonomiky, dokonce i potrubí byla vyhozena do vzduchu, aby bylo Německo nuceno nakupovat americký špinavý frakovací plyn za trojnásobek ceny. Od té doby byly náklady německého průmyslu na energii v mezinárodní konkurenci osmkrát vyšší než v USA a právě kvůli nákladům na energii je naprogramován mezinárodní kolaps německého průmyslu.

Evropská unie nemá podle svých stanov právo na zdanění, ale je závislá na členských příspěvcích suverénních členských států. Může tedy provádět pouze výdaje, které schválí členské státy.

EU by se podle stanov neměla zadlužovat ani se zapojovat do státního financování, tedy podporovat zkrachovalé státy prostředky EU. Oba zákazy byly s pomocí Merkelové překročeny. Státní financování bylo ve fondu ESM nazýváno „stabilizační pomocí“, především proto, aby se zachovala italská korupce a luxus utrácení, aby se zabránilo státnímu bankrotu, který by zároveň vedl k bankrotu eurozóny.

AUTOR: Eberhard Hamer

ZDROJ: PiNews, Preklad: Překlad: FB Prvni Zpravy

* prevzaté z cz24.news

By ARCHA

Secured By miniOrange