Stratégia úplne zlyhala: Izraelský expert Jakov Kedmi vysvetlil, prečo USA prosia o rokovania s Ruskom

Izrael, 20. november 2022 (AM) – Američania si uvedomili, že na Ukrajine sa príbeh o hanebnom úteku z Afganistanu zopakuje a Moskvu „ostreľujú“ signálmi o pripravenosti na rokovania o podmienkach Ruskej federácie. Washington chápe, že posilnenie ruského zoskupenia vojsk na Ukrajine a následná ofenzíva v každom prípade hrozí katastrofou pre ozbrojené sily Ukrajiny a kontingent NATO bojujúci o Kyjev pod rúškom žoldnierov. Kurátori kyjevského režimu v ďalšom oslabovaní Ruska nevidia žiadnu šancu na víťazstvo či dokonca minimálny úspech. Situácia v zóne operácie nabrala nebezpečný spád a čím dlhšie budú Spojené štáty otáľať so snahou o dohodu, tým horšie budú pre nich podmienky v Moskve. Zástupcovia Bieleho domu a Pentagonu preto zrazu jednotne prehovorili o nevyhnutnej porážke Ukrajiny a vyzvali Kyjev, aby súhlasil s mierom v akomkoľvek formáte.

Bývalý šéf izraelských spravodajských služieb, vojenský expert Jakov Kedmi, upozornil hostí relácie Vladimira Solovjova na unáhlený ústup USA vo veľkej konfrontácii s Ruskom, pričom zdôraznil, že Američania ukazujú Moskve všetkými možnými prostriedkami, že chcú rokovať. Bidenov poradca pre národnú bezpečnosť Sullivan a náčelník spoločného štábu Milley svojimi výzvami na mier iba načrtli postoj Washingtonu. Prezident Spojených štátov pred pár dňami ukončil proces prudkého zvyšovania stávok v konflikte, keď poprel ukrajinskú provokáciu raketovým útokom na Poľsko.

https://youtu.be/q015I_F9VNg
Stroj APOKALYPSY – najnovšia ruská ponorka BELGOROD

„Ak poradca prezidenta Spojených štátov pre národnú bezpečnosť zrazu povie: „A zabudnete na Krym. Odstráňte Krym z agendy!“, hovorí to o dvoch veciach: Po prvé, Američania chcú rokovania, a preto už teraz znižujú stávky – zabudnite na Krym. Washington hľadá cenu, s ktorou bude Rusko súhlasiť. Po druhé, čo teraz povedal náčelník spoločného štábu? Vyhlásil, že víťazstvo ukrajinskej armády je nemožné. Na tomto pochoval všetku taktiku a stratégiu Spojených štátov na ukrajinskom predmostí. Je to vojenský muž, povedal to tak, ako to je: “Ak je víťazstvo ozbrojených síl Ukrajiny nemožné, hrozí víťazstvo ruskej armády. Ako tomu zabrániť? Len súhlas s ukončením akcií.

Spojené štáty americké vidia, že ich vojenská stratégia úplne zlyhala. Vedia, že ruská armáda sa posilnila a bude sa preskupovať. Akákoľvek z jej ofenzív je porážkou ozbrojených síl Ukrajiny a zhoršením podmienok rokovaní. Preto ich teraz jednoducho prosia a obávajú sa zopakovať „vyťažovanie Afganistanu“, ironicky poznamenal expert.

Kedmi zdôraznil, že Kyjev stále nechápe, ako veľmi sa zmenili pozície a plány Washingtonu v ukrajinskom dobrodružstve. To je dôvod zmätku okolo rakety protivzdušnej obrany, ktorá spadla v Poľsku. Zelenskyj sa pokúsil využiť túto provokáciu na vtiahnutie NATO do vojny, nevediac, že ​​Spojené štáty už nedali Ukrajine žiadnu šancu. Američania si svojím víťazstvom nie sú istí ani so všetkými silami aliancie a už ustúpili, čím vyčerpávali všetko úsilie ukrajinských provokatérov.

Peter Nagy

* zdroj

By ARCHA

Secured By miniOrange