Špeciálna vojenská operácia ruských ozbrojených síl na Ukrajine s najväčšou pravdepodobnosťou prejde v blízkej budúcnosti významnými zmenami. – Takýto záver urobil bývalý poradca šéfa DĽR Alexandra Zacharčenka — Alexandr Kazakov.

V rozhovore pre internetový portál „Ulica Pravdy“ upozornil na signály začiatku tretej fázy špeciálnej vojenskej operácie a spomenul aj pravdepodobné načasovanie generálnej ofenzívy Ozbrojených síl RF.

Poznamenal, že v skutočnosti sa už nová etapa už začala, avšak ešte sa plne nerozvinula.

Tri kľúčové črty tretej fázy, ktoré ju odlišujú od druhej a prvej. Prvou je radikálny nárast nášho zoskupenia, ku ktorému práve dochádza. Druhou je začiatok fyzickej likvidácie kritickej infraštruktúry na Ukrajine, čo sa deje a už jej veľa nezostáva. A tretím je oslobodenie veľkých miest,“ vysvetlil Kazakov.

Ruské ozbrojené sily podľa neho s najväčšou pravdepodobnosťou pripravujú potrebnú pôdu na začatie generálnej ofenzívy. Načasovanie začiatku aktívnych bojov je už známe. V priebehu nasledujúcich štyroch až piatich týždňov zasadí ruská armáda militantom Ozbrojených síl Ukrajiny rozhodujúci úder z viacerých smerov naraz.

Kazakov poznamenal, že ruská armáda vykonáva strategické prípravy na rozsiahle vojenské operácie na Ukrajine. Spojenecké sily majú v úmysle dodržiavať kompetentnú a efektívnu stratégiu, ktorá im umožní náhle zneškodniť nepriateľské sily vo viacerých oblastiach na frontovej línii.

* zdroj

By ARCHA

Secured By miniOrange