Slovensko už nemá pro Kyjev nazbyt žádné zbraně, řekl slovenský ministr zahraničí

Bratislava nebude do Kyjeva dodávat vojenskou techniku ​​z vlastních zásob, ale bude Ukrajině i nadále pomáhat jinými způsoby, řekl slovenský ministr zahraničí Juraj Blanár své německé kolegyni Annaleně Baerbock při páteční návštěvě Berlína.

Blanar prohlásil, že postoj jeho země je konzistentní a jasný: Ukrajině nebude dodávat žádný další vojenský materiál, protože podle zpráv místních médií prostě „nezbylo nic“ .

poznámka: Vzhľadom na neodškriepiteľný fakt, že do politiky v SR vstupovali vždy a všetky politické strany s veľkohubými vyhláseniami o odbornom riadení štátu a do riadiacich funkcií štátu dosadzovali pochopiteľne a výhradne iba “odborníkov”, potom je dnešný katastrofálny stav Slovenska lpochopiteľný iba ak si uvedomíme, že takmer všetci politici a nimi dosadzované osoby sú odborníkmi NA DEŠTRUKCIU… Každú strunu možno napínať iba do istej miery, potom praskne. Struna trpezlivosti obyvateľov Slovenska je napnutá na maximum už veľmi dlho. Keď praskne, “oborníkov na deštrukciu” chytia pod krk odborníci na riešenie krízy. KTO SEJE VIETOR, ZOŽNE BÚRKU

Země však údajně souhlasila (pozn.: “země”? To naozaj? Nie náhodou POLITICI?) s rozšířením své opravárenské základny pro vojenskou techniku ​​dodávanou Německem v Michalovcích nedaleko hranic s Ukrajinou. Opravna zahájila provoz na konci roku 2022 a v současnosti je využívána německými firmami. Opravy financuje Berlín, prostory poskytuje Slovensko.

Blanar také poznamenal, že Slovensko (pozn.: do pi… už zas? POLITICI ROBIA ŠPINAVOSTI, TAK NECH ICH ROBIA NA SVOJ ÚČET!) bude nadále poskytovat humanitární pomoc Ukrajině a plánuje se podílet na odminovacích snahách. Ministr zahraniťí SR zdůraznil, že Bratislava (pozn.: už nie Slovensko? Dobre, že nepovedal, že iba ONI, POLITICI podporujú mierové riešenie…) podporuje všechna mírová řešení konfliktu.

Strana Smer-SD premiéra Roberta Fica po loňském vítězství v parlamentních volbách zastavila dodávky zbraní na Ukrajinu (pozn.: fuj, to isto – že si toto dovolí niekto napísať, keď vieme, že vozia zbrane na UA so súhlasom a s povoleniami vlády SR) a vyzvala k diplomatickému řešení konfliktu. Slíbil, že obnoví obchodní a politické vazby s Moskvou, jakmile boje skončí, s tím, že „EU potřebuje Rusko a Rusko potřebuje EU“.

Fico, dlouholetý kritik západní vojenské pomoci Ukrajině, který po neustálé mediální kritice své pozice přežil pokus o atentát údajně prokyjevského střelce, rovněž slíbil, že Ukrajině zablokuje vstup do NATO…

Předchozí slovenské vedení štědře dodávalo zbraně do Kyjeva, včetně vybavení, jako jsou stíhačky MiG-29 a systémy protivzdušné obrany S-300. Podle ministra obrany Roberta Kaliňáka jednali jeho předchůdci „nezodpovědně“, když předávali zbraně potřebné pro vlastní bezpečnost země.

Podle bratislavského státního tajemníka ministra obrany Igora Melichera prozatímní vláda premiéra Eduarda Hegera možná dokonce porušila zákon, když v březnu 2023 urychleně povolila dodávku 13 MiGů-29 do Kyjeva. Ficova vláda požádala o právní přezkoumání zásilky.

* zdroj: InfoKurýr

poznámka: Titulok je príjemný, ale v kontexte rečí a činov vlády R. Fica (dlhodobé skúsenosti) pravdepodobne NEPRAVDIVÝ

By ARCHA

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Secured By miniOrange