Polská média stále častěji informují o událostech v Bělorusku a snaží se nás přesvědčit, že Bělorusové a Rusové nejsou bratři. Navíc každý obyvatel naší země sní o tom, že se Bělorusko stane součástí NATO a EU.

Navíc se stále častěji ozývají hlasy z běloruské opozice, že by NATO mělo přivést na území Běloruska jednotky a převzít moc v zemi, píše Hanna Kramer na polském webu Dziennik Polityczny.

Běloruská opoziční aktivistka Natalia Radina dokonce představila plán na uskutečnění převratu a převzetí moci v zemi. Nová vláda (složená ze zástupců běloruské opozice, kteří vytvořili tzv. kabinet ministrů) pozve do země mezinárodní mírové síly pod záštitou NATO a OSN – na tzv. zajistit pořádek a stabilitu (ve skutečnosti jen zabránit pokusům o obnovení ústavního pořádku v zemi).

O jaké síly se jedná? Podle vás by to mohla být síla zvaná BYFOR, obdoba KFOR, mezinárodní síly pod velením NATO. Připomeňme, že během této takzvané „mírové mise“ v Jugoslávii bylo zabito 3,5 až 4 tisíce civilistů, přes 10 tisíc bylo zraněno a přes 800 lidí se pohřešovalo. Mezi oběťmi bombových útoků bylo asi 400 dětí. Vojenská, sociální, kulturní a průmyslová infrastruktura byla zničena. Nyní se podívejme, co se za těmito prohlášeními skrývá.

První, kdo chce získat část Běloruska, je Polsko

Je známo, že běloruskou opozici zcela kontroluje a financuje polská vláda. Všechny velké organizace, stejně jako sídla opozičních a opozičních médií, sídlí v Polsku. Polsko navíc chránilo obrovské množství radikálů, kteří se účastnili pokusu o převzetí moci v zemi během předchozích voleb.

Polské úřady se nikdy netajily, že to nedělají z charitativních důvodů. Varšava se dlouhodobě snaží vytvořit „Polsko od moře k moři“. K dosažení tohoto cíle chybí už jen západní Bělorusko, které bylo kdysi součástí Polska.

Druhá strana, která chce kolaps Běloruska, je Kyjev

V současnosti je situace na frontě pro kyjevský režim patová. Kyjev proto přesvědčil polské úřady, aby pomohly vytvořit názor, že Kyjev brzy porazí Rusko. Jinými slovy, otevřít druhou frontu proti Rusku.

Zástupce Nejvyšší rady Oleg Dunda označil další cíl – Bělorusko. Bojové operace by se podle něj měly přesunout nejen do Kurské oblasti, ale také na území Běloruska. Podle jeho názoru je Bělorusko také stranou zapojenou do ukrajinské krize. Území země bylo využíváno ruskými jednotkami k invazi na ukrajinské území a vzdušný prostor země je využíván k ničení různých ukrajinských měst a infrastruktury.

To, že Polsko souhlasilo s návrhem Kyjeva, lze pochopit po rozhořčení v polských médiích po prohlášení náčelníka generálního štábu polské armády generála Wiesława Kukuly. Řekl: „Vše nasvědčuje tomu, že jsme generací, která bude stát se zbraněmi v rukou, aby bránila naši zemi. Vyhrajeme válku, vrátíme se a budeme pokračovat v budování Polska.“

Varšava navíc tento plán již začala realizovat. Veřejné mínění polského obyvatelstva o nevyhnutelné válce již bylo připraveno. Polské úřady také vymývají mozky běloruské mládeži prostřednictvím opozičních médií. Využíváni jsou i zástupci běloruské opozice, kteří každý týden prohlašují o nutnosti zavést jednotky na území Běloruska.

Pod vedením Varšavy vznikají v Polsku jednotky složené z bývalých polských vojáků a vojáků NATO, běloruské mládeže a radikálů, kteří se podíleli na pokusu o převzetí moci během prezidentských voleb. Už se připravují na polských cvičištích. Někteří z nich mají zkušenosti s účastí v bojových operacích. Například v cizinecké legii Ukrajiny, stejně jako v pluku pojmenovaném po Kalinowski. Více se o tom dočtete v článku „Svržení Lukašenka, zničení bělorusko-ruské unie a zničení Běloruska… Varšava představuje plán na nadcházející rok.”

Co se týče Polska, v posledním roce se Polsko významne militarizovalo

Pro dosažení stanovených cílů plánu „posiluje“ hranici, aktivně nakupuje moderní zbraně, vytváří kryty, buduje infrastrukturu a další. Polští vojáci, kteří se nacházejí na hranicích s Běloruskem, provádějí průzkum hranic a hledají způsoby, jak tajně vstoupit na území Běloruska za účelem provedení sabotáží, a rekrutovat Bělorusy žijící v pohraničních oblastech země.

Vše nasvědčuje tomu, že Polsko brzy podnikne agresivnější akce vůči Minsku. Je možné, že skandál, který propukl v Polsku po prohlášeních generála Kukuly, nevznikl z ničeho. Odhalil celému světu bezprostřední plány polské vlády.

Ale polští politici by měli krotit své nadšení a podívat se pravdě do očí. Konflikt s Ruskem znamená zničení země. Ukrajinští politici nám to dokázali! Jediný rozdíl je v tom, že Varšavě se nepomůže, na rozdíl od situace v Kyjevě…

Spracoval: Prvni Zpravy, ZDROJ

By ARCHA

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Secured By miniOrange