Najsilnejšou divíziou Federálneho rezervného systému je Federálna rezervná banka v New Yorku, ktorá sa dostala pod kontrolu ôsmich dlho etablovaných bankových rodín. Iba štyri z týchto dynastií sú amerického pôvodu, a to Goldman Sachs, Rockefellerovci, Lehman Brothers a Kuhn Loeb. Ďalšími štyrmi sú Rothschildovci z Paríža a Londýna, Warburgovci z Nemecka, Lazarlovci z Francúzska a Israel Moses Sieff z Veľkej Británie.

Letmý pohľad na osem mien hneď odhalí, že najmenej šesť z nich sú Židia: Goldman Sachs, Lehmans, Kuhn Loeb, Rothschildovci, Warburgovci a Israel Moses Sieffs.

Rockefellerovci sú známi ako bieli anglosaskí protestanti (WASP), hoci nemožno vylúčiť možné manželstvá a tajné dohody medzi všetkými členmi bankovej komunity.

Goldman Sachs

Článok o banke na Wikipédii nespomína Židov. Uvádza sa však, že investičnú banku založil v roku 1869 Žid Marcus Goldman, ku ktorému sa v roku 1882 pridal Goldmanov zať, Žid Samuel Sachs. Z trinástich generálnych riaditeľov a prezidentov bolo a je desať Židov, nepočítajúc zakladateľov, vrátane Weinberga, Levyho, Rubina, Friedmana, Blankfeina a Solomona (v súčasnosti).

Väčšina ostatných informácií o Goldman Sachs sa týka podvodov a škandálov, ktorých sa banka dopustila, a obrovských pokút, ktoré zaplatila, pričom si zachovala svoj status vo vládnom programe na záchranu problémových aktív. Teda v schéme na záchranu bánk ako Goldman Sachs, ktoré sú „príliš veľké na to, aby skrachovali“.

Lehman Brothers

História tejto skorumpovanej investičnej banky sa začala, keď traja židovskí bratia, Henry, Emanuel a Mayer, emigrovali do juhovýchodných Spojených štátov z Nemecka a v roku 1850 založili Lehman Brothers. Jeden z bratov, Mayer, vlastnil sedem čiernych otrokov. Obchodovali s bavlnou pred a počas občianskej vojny a do roku 1870 presťahovali svoje sídlo do New Yorku.

Po sérii úmrtí zakladateľov pripadlo vedenie banky Peteovi Petersonovi (skutočné meno Petropoulos, zrejme Grék). V roku 1977 zlúčil Lehman Brothers so židovským Kuhn Loeb and Co. Peterson vymenoval za spoluvýkonného riaditeľa Žida Lewisa Glucksmana, ale potom bol Peterson zbavený moci a Glucksman zostal jediným židovským generálnym riaditeľom.

V roku 1984 kúpil Lehman Kuhn Loeb American Express a neskôr oddelil Lehman Brothers Holding do samostatného podnikania. Novú firmu viedol Richard Fuld, ktorého časopis Time označil za jedného z 25 ľudí zodpovedných za finančný kolaps v roku 2008.

V polovici septembra 2008 vyhlásil bankrot Lehman Brothers, čo šokovalo finančné trhy.

Kuhn Loeb

Túto medzinárodnú investičnú banku so sídlom na Wall Street v New Yorku založili v roku 1867 Abraham Kuhn a jeho švagor Solomon Loeb. Jacob Schiff, ktorý prišiel do Spojených štátov, sa oženil s Loebovou dcérou. Vybudoval banku a súťažil s JP Morgan vo financovaní priemyselného rozvoja Ameriky.

Schiffov životopisec Naomi W. Cohen tvrdí, že Schiffovci dlhé roky zdieľali dvojposchodový dom s Rothschildovými. Jacob vyrastal v tomto dome. Jakubov otec Mojžiš bol Rothschildovský maklér.

Počas vojny Japonska s Ruskom v rokoch 1904-1905 požičala Kuhn Loeb Bank japonskému cisárstvu 200 miliónov dolárov (4,6 miliardy dolárov v roku 2020). Wikipedia uvádza, že Schiff nenávidel cára a Rusko.

Po Schiffovej smrti v roku 1920 banku viedli Otto Kahn a Felix Warburg. Podarilo sa im presvedčiť Kongres o nevine banky ohľadom kolapsu v roku 1929, maximálne vybieliť bankárov zodpovedných za kolaps.

Kuhn Loeb sa následne zlúčil s Lehman Brothers, ktorú potom v roku 1984 kúpila spoločnosť American Express. Od mena Kuhn Loeb sa odvtedy upustilo, ale rodiny naďalej existovali.

Rothschildovci

O bankovej rodine Rothschildovcov (Bauerovcov) nie je veľa informácií.

Rothschildovci pôsobili pred nástupom nacistov k moci v Nemecku a Rakúsku, odkiaľ sa po Európe rozšírila celosvetová veľká hospodárska kríza. Rovnako ako z Wall Street v New Yorku do celých Spojených štátov.

Životopisec rodiny Niall Ferguson sa vo svojej sérii kníh House of Rothschild snažil čo najviac očistiť Rothschildovcov. Aj on je však nútený priznať, že rodina využívala podvody, rodinné a kmeňové kamarátstvo, vydieranie, ničivé úžernícke sadzby uvalené na zúfalých ľudí, ekonomické zastrašovanie a iné typicky bezohľadné obchodné praktiky vo veľkom meradle, aby zväčšila svoj už aj tak obrovský majetok.

Bezprostredne po tom, ako Nemecko na jar 1938 obsadilo Rakúsko, nacisti uväznili piatich členov rodiny Rothschildovcov vrátane Louisa Rothschilda, prezidenta viedenskej pobočky bankového impéria.

Jedným z výsledkov druhej svetovej vojny bola realizácia dohody z roku 1916 medzi britskou vládou a rodom Rothschildovcov o prevode Palestíny s pod britskej správy na sionistov.

Rothschildovci zohrali dôležitú úlohu pri vzniku sionistického štátu tým, že financovali Židovský národný fond a Združenie pre židovskú kolonizáciu Palestíny, podporovali Theodora Herzla a Svetový sionistický kongres.

Financovali aj výstavbu infraštruktúry vrátane výstavby vládnych budov, ako aj dodávky zbraní sionistickým skupinám Hagana, Irgun a Stern Gang (Lehi) na vytvorenie štátneho útvaru Izrael.

Warburgovci

Táto židovská bankárska rodina údajne pochádza z benátskych Židov. Svoje bohatstvo nadobudla v Španielsku a nakoniec sa usadila v Nemecku v meste Warburg, kde v roku 1500 prijala svoje nové priezvisko.

Z Wikipédie:

„Paul Warburg je známy najmä ako architekt Federálneho rezervného systému Spojených štátov amerických, ktorý vznikol v roku 1913. Paul bol členom prvej rady Federálneho rezervného systému a jej podpredsedom až do svojho odstúpenia v auguste 1918.“

Jediná úprava, ktorú možno urobiť, je zmeniť slovo „slávny“ na „neslávny“, FED a s ním spojený výber daní z príjmu na zaplatenie úrokov z dlhov židovským bankárom viedli k najväčšiemu zbedačeniu a finančnému zotročeniu obyvateľstva USA.

Samotný Paul Warburg napísal v roku 1975 komplexný opis vzniku FED-u pod názvom The Federal Reserve System, Its Origins and Growth (Federálny rezervný systém, jeho vznik a rast, Arno Press, New York Times Company, New York, 1975). Následne boli pod jeho autorstvom publikované ďalšie tri podobné dokumenty.

Lazard

Podobne ako v prípade piatich bratov Rothschildovcov a Warburgovcov sa obrovské bohatstvo a moc tejto židovskej bankovej rodiny začali formovať počas „zlatej horúčky“ v Amerike. V tom čase začalo päť bratov profitovať z ľudí, ktorí zaplavovali západ krajiny.

V priebehu troch rokov založili podniky v San Franciscu a New Yorku a potom vstúpili na zahraničné trhy. V roku 1854 sa Alexandre Lazare presťahoval do Paríža, kde založil bankovú spoločnosť, a na prelome 19. a 20. storočia viedli vzájomne prepojené investičné domy v Paríži, New Yorku a Británii.

V období prosperity po druhej svetovej vojne viedol André Meyer aktivity spoločnosti Lazard v USA. Meyer sa spojil s Felixom Rogatinom. Obaja začali praktizovať fúzie a akvizície spoločností, v niektorých prípadoch známe ako „nepriateľské prevzatia“.

Pozoruhodné je, že súčasným členom predstavenstva spoločnosti Lazard je Richard Haass, ktorý bol takmer dvadsať rokov predsedom vplyvnej americkej Rady pre zahraničné vzťahy.

Medzi zamestnancov spoločnosti Lazard v politike a verejnej službe patria Ron Bloom, ekonomický poradca Obamovej administratívy, Peter R. Orzag, riaditeľ Úradu pre riadenie a rozpočet za Obamu, a Peter Mandelson, bývalý britský minister zahraničných vecí.

Izrael Mojžiš Siff

Židovská rodina Siffovcov pochádzala z Litvy a v Spojenom kráľovstve založila výnosný textilný podnik. Israel sa narodil v Manchestri a spriatelil sa so Simonom Marksom, synom zakladateľa bohatého obchodného domu Marks and Spencer. Keď sa Israel a Simon oženili so sestrami toho druhého, stali sa švagrami.

Siff nastúpil do firmy v roku 1923 ako podpredseda predstavenstva a spoluvládca. Spolu s Marksom rozšírili pôsobenie spoločnosti Marks and Spencer na Britských ostrovoch a otvorili obchody s oblečením, zdravou výživou a potravinami.

Jisrael Siff bol dôsledným sionistom a vo veku 26 rokov bol členom sionistickej komisie pod vedením Chaima Weizmanna, ktorá navštívila Palestínu.

Sionistická komisia bola inšpirovaná Balfourovou deklaráciou. Skúmala tamojšie pomery a vydala odporúčania pre britskú administratívu o možnom založení židovského štátu Izrael. Weizmann sa neskôr stal prvým prezidentom Izraela.

Po smrti Siffa staršieho viedol podnik jeho syn Marcus.

Spoločnosť „Marks & Spencer“ bola počas bojkotu Izraela zo strany Ligy arabských štátov opakovane napádaná a bojkotovaná protiizraelskými protestujúcimi.

Hoci neexistujú priame dôkazy o účasti siedmich Siffovcov na vzniku FEDu, je tu niečo iné.

V knihe Stephena Mitforda Goodsona The History of Central Banking and the Enslavement of Humanity (2014. ) sa na strane 76 uvádza zoznam „hlavných akcionárov FEDu“:

  • Rothschildove banky v Londýne a Berlíne
  • Parížske banky bratov Lazar
  • Izraelské banky Mosesa Siffa v Taliansku
  • Warburgove banky v Hamburgu a Amsterdame
  • Sherson z American Express
  • Goldman Sachs v New Yorku
  • JP Morgan Chase bank.

Tieto údaje boli získané z kultového diela Eustacea Mullinsa Tajomstvá Federálneho rezervného systému, ktoré vyšlo v roku 1993. Na strane 50 sa v ňom uvádza:

Akcionári týchto bánk, ktorí vlastnia akcie Federálnej rezervnej banky v New Yorku, sú ľudia, ktorí ovládajú naše politické a hospodárske osudy od roku 1914. Sú to európski Rothschildovci, Lazar Freres (Eugene Meyer), Kuhn Loeb Company, Warburg Company, Lehman Brothers, Goldman Sachs, rodina Rockefellerovcov a J. P. Morgan.“

Založenie Federálneho rezervného systému

V určitých kruhoch je najznámejším zdrojom opisujúcim založenie FEDu kniha The Creature from Jekyll Island od J. Edwarda Griffina. V tomto rozsiahlom diele Griffin poukazuje na to, že Paul Warburg bol dominantnou silou pri zavádzaní kontroly centrálnej banky nad Spojenými štátmi, pričom cituje ďalších autorov, ktorí tvrdia to isté:„S výnimkou Aldricha boli všetci prítomní (na Jekyll Island) bankári, ale iba jeden z nich bol odborníkom na európsky model centrálneho bankovníctva. Vďaka týmto znalostiam sa Paul Warburg stal dominantnou a vedúcou mysľou počas celých diskusií. Aj zbežné prečítanie literatúry o vzniku FED-u stačí na to, aby sme zistili, že on bol skutočne inšpiráciou pre kartel.

Na ostrove Jekyll v roku 1910 sa uskutočnili hlavné rokovania o vytvorení FED-u a načrtol sa plán činnosti.

Účastníkmi tohto dôležitého a tajného stretnutia boli:

  • Paul Warburg;
  • Nelson W. Aldrich, republikánsky „bič“ v Senáte, predseda Národnej menovej komisie, obchodný partner J. P. Morgana, svokor Johna D. Rockefellera ml. Rockefellera ml;
  • Abraham Payette Andrew, asistent ministra financií Spojených štátov;
  • Frank A. Vanderlip, prezident National City Bank of New York, v tom čase najmocnejšej z bánk, zastupujúci Williama Rockefellera a medzinárodný investičný bankový dom Kuhn, Loeb & Company;
  • Henry P. Davison, hlavný partner banky J.P. Morgan;
  • Charles D. Norton, prezident Prvej národnej banky J. P. Morgan v New Yorku;
  • Benjamin Strong, riaditeľ J.P. Morgan Bank Trust Company (s. 5)

Kongres v roku 1913 schválil FED, ktorý ochudobnil americký ľud s cieľom vytvoriť obrovské bohatstvo pre úzky okruh bankových domov.

To však nie je všetko.

Spomeňte si na vyhlásenie syna Paula Warburga, Jamesa Paula Warburga, pred Kongresom v roku 1950.

Vtedy vyhlásil: „Budeme mať svetovú vládu, či sa nám to páči alebo nie. Jedinou otázkou je, či sa svetová vláda dosiahne súhlasom alebo dobytím.

Slová priameho potomka muža, ktorý v Spojených štátoch založil Federálny rezervný systém, sa teraz stávajú skutočnosťou.

Boj proti „klimatickým zmenám“, zákernej pandémii a perspektíva jadrovej vojny s Ruskom.

Je jasné, že bankári sa zmocnili kontroly nad USA a veľkou časťou sveta, čím sa život vo svete stal nebezpečnejším. To by mohlo znamenať koniec sveta pre vás aj pre mňa.

Už teraz sa o úlohu svetovej vlády pokúšajú organizácie financované bankármi a hlásajúce nevyhnutnosť „veľkého resetu“: Svetové ekonomické fórum, Svetová zdravotnícka organizácia, ktoré svetu vnucujú zničujúcu „pandemickú dohodu“, a ďalšie.

Záver z toho všetkého je rovnaký: vedomosti sú moc a moc je účinná sebaobrana.

Preklad: Boris Mesár, ZDROJ

By ARCHA

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Secured By miniOrange