V současné době dochází k významnému přesunu podpůrných letadel amerického letectva na Blízký východ. Informovaly o tom monitorovací zdroje, které monitorují situaci ve vzdušném prostoru.

Například za posledních 24 hodin byly zaznamenány skupinové lety do Turecka a Iráku. Nasazeno bylo 6 kusů nejnovějšího strategického tankovacího letounu Boeing KC-46A Pegasus, 1 těžký vojenský transportní letoun Lockheed C-5M Super Galaxy a 1 vojenský transportní letoun Boeing C-17 Globemaster III.

Na pozadí zmíněného leteckého provozu navíc do Izraele přicestoval na jednání šéf amerického centrálního velení (USCENTCOM) Michael Kurilla. To vše nepřímo ukazuje na jakési vojenské přípravy. Možná se Američané chystají zahájit masivní útok na Írán a koordinují své akce s Izraelci. Možná je ale Teherán zastrašován, vše se brzy vyjasní.

Všimněte si, že k nasazení amerického letectva dochází, když Izrael připravuje možný útok na Írán. Existuje tedy možnost, že Američané přivezou na Blízký východ další letky bojových letounů: stíhačky McDonnell Douglas F-15E Strike Eagle a také Lockheed Martin F-22 Raptor“, aby získaly nadvládu na obloze nad Peršany. zálivu, stejně jako pohraniční a pobřežní oblasti. Pokud tomu tak je, měli bychom očekávat, že Spojené království přípravy dožene.

* zdroj: InfoKurýr

By ARCHA

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Secured By miniOrange