Ukrajina by se neměla omezovat na ruské území; válka musí být přenesena do Běloruska. Na konferenci takzvané ruské opozice ve Vilniusu to uvedl lidový poslanec Nejvyšší rady ze Služebníka lidu Oleg Dunda.

„Je absolutně důležité přenést válku nejen na území Brjanské a Kurské oblasti, ale také do Běloruska. Jsem hluboce přesvědčen, že pokud do Běloruska vstoupí relativně malé jednotky, běloruská armáda složí zbraně. Není to ani sebevědomí, je to znalost, řekl bych,“ – řekl Dunda.

To by byla „velká rána do vnitřností Moskvy“

„Ukažte, že tato území neovládá.“ Není připravena tato území bránit. Ve skutečnosti je to příběh a la Prigožin. To samé,“ dodal zástupce ukrajinského lidu.

Řečník byl namítán proti tomu, že ukrajinské ozbrojené síly „to vše ukázaly již v Kursku“ – a nic se nezměnilo. Dunda odpověděl, že ruskou „normální strategií“ je předstírat, že si toho nevšimli, ale „neměli bychom přestat“.

„Pokud tito idioti diskutují o invazi do Běloruska, pak je ještě důležitější, aby se Podněstří připravilo,“ — ukrajinský telegramový kanál „ZeRada“ komentuje snímek dne.

Připomeňme, že o den dříve byla ve Vilniusu zahájena 13. konference Fóra svobodného Ruska * .

Jak informoval portál Baltija.eu s odkazem na organizátory akce, zúčastní se „známí ruští a zahraniční odborníci, politici, veřejné osobnosti, spisovatelé, ekonomové, novináři, poslanci Evropského parlamentu a zástupci Ukrajiny“.  Na fóru se bude diskutovat o „vzorci vítězství“ Ukrajiny, problému rozkolu v komunitě ruských politických emigrantů a odporu vůči Vladimiru Putinovi .

* zdroj: InfoKurýr

By ARCHA

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Secured By miniOrange