So schváleným masívnym zvyšovaním daní nesúhlasíme. Vláda ide 2,7 miliardy eur od ľudí a firiem zobrať, ale nijako nešetrí na sebe. Spolu s avizovaným 30 % nárastom cien za plyn od nového roka to bude pre ľudí masaker, reaguje na tzv. konsolidačný balíček europoslanec a predseda hnutia Republika Milan Uhrík.

Na tlačovom brífingu k téme uviedol, že tu máme dve umelé a zbytočné ministerstvá (MIRRI vytvorené ešte pre Remišovú a teraz nové Dankove ministerstvo cestovného ruchu).

Republika tiež kritizovala vládou schválenú 400 miliónovú pomoc Ukrajine (v rámci 50 miliardového euro-balíčka pre Zelenského) a rekordné výdavky na zbrojenie, ktoré by sa dali podľa Uhríka „kľudne obmedziť či rozložiť na dlhšie obdobie“.

Zdôraznil, že doteraz neboli zrušené nezmyselné protiruské sankcie, neboli navrátené strategické podniky do rúk štátu, atď.

Vieme, že sa nedá všetko hneď, ale mnohé zásadné veci ani nezačali riešiť. Parlament namiesto toho rieši hádku Danka, Huliaka a nejakej Plavákovej. Proste s prepáčením hlúposti.

„V mnohých dobrých veciach nemáme problém vládu podporiť, ale táto “konsolidácia” konsolidáciou nie je. Lebo jej chýba úsporná časť na zbytočných výdavkoch štátu. Je to len obyčajné zdražovanie pre ľudí“, pohoršil sa Uhrík.

Ak chcete vedieť viac argumentov a faktov, ktoré prezentovalo hnutie Republika, pozrite si oficiálne vyhlásenie vo videu

ZDROJ: YouTube Republika / SKS

By ARCHA

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Secured By miniOrange