(Niamh Harrisová, The People’s Voice) Plány Kanadskej centrálnej banky (Bank of Canada) na zavedenie digitálneho „dolára“, známeho aj ako digitálna mena centrálnej banky (CBDC), boli zrušené.

Po viacerých rokoch strávených podnikaním krokov smerom k jej vytvoreniu sa Kanadská centrálna banka teraz vyjadrila, že nebude ďalej pokračovať v práci na zavedení digitálnej meny centrálnej banky.

Podľa stránky LifeSiteNews predstavitelia Kanadskej centrálnej banky uviedli, že po rokoch skúmania, analýz a testovania digitálnej meny už nebudú zvažovať jej uvedenie na trh.

„Banka vykonala významný výskum zameraný na pochopenie dôsledkov maloobchodného zavedenia (medzi verejnosťou) digitálnej meny centrálnej banky, vrátane skúmania dôsledkov digitálneho dolára na ekonomiku a finančný systém.

Tiež preskúmala technologické prístupy k poskytovaniu digitálnej formy verejných peňazí, ktoré sú bezpečné a prístupné,“ uviedla banka podľa verejnoprávnej televízie Canadian Broadcasting Corporation.

Namiesto vynakladania svojich zdrojov na vytvorenie digitálneho dolára centrálna banka povedala, že sa bude radšej zaoberať vývojom „platobných procesov“ v Kanade.

Väčšina Kanaďanov totiž nechce digitálny dolár, ako predtým informoval portál LifeSiteNews

Prieskum medzi verejnosťou vykonaný Kanadskou centrálnou bankou, ktorý zmeral chuť Kanaďanov na digitálny dolár odhalil, že drvivá väčšina občanov chce „nechať hotovosť na pokoji“ a nepokračovať v digitálnej verzii národnej meny.

Kanadská centrálna banka vlani v auguste priznala, že vytvorenie CBDC ani nie je potrebné, keďže veľa ľudí sa pri platení spolieha na hotovosť.

Banka dospela k záveru, že zavedenie digitálnej meny by bolo možné len vtedy, ak by spotrebitelia žiadali jej zavedenie

Tento zvrat nastáva po tom, čo Kanadská centrálna banka už stihla podať návrh na ochrannú známku pre svoju digitálnu menu, informoval portál LifeSiteNews.

V auguste portál LifeSiteNews tiež informoval, že Konzervatívna strana sa snaží získať podporu pre návrh zákona, ktorý by úplne zakázal kanadskej federálnej vláde vytvárať CBDC, a aby sa hotovosť ponechala ako preferovaný prostriedok na vyrovnanie dlhov.

Líder Konzervatívny strany Pierre Poilievre sľúbil, že ak bude zvolený za premiéra, zastaví akúkoľvek implementáciu „digitálnej meny“ alebo povinného systému „digitálnych občianskych preukazov“.

Prominentní odporcovia digitálnej meny CBDC dôrazne varujú, aby občania používali hotovosť vždy, keď je to možné, a bojkotovali podniky, ktoré neprijímajú platby v hotovosti.

Tieto opatrenia považujú za prostriedok na spomalenie zavádzania CBDC.

Niektorí vládni predstavitelia hovoria o digitálnych menách ako o budúcnosti. Avšak, ako už predtým informoval potrál LifeSiteNews, mnohí experti varujú, že takáto technológia by v konečnom dôsledku obmedzila slobodu ľudí.

No a navyše, digitálna mena CBDC by sa využívala ako „kontrolný nástroj“ proti občanom, podobný všadeprítomnému čínskemu systému sociálnych kreditov.

Autor: Niamh Harrisová, Zdroj: thepeoplesvoice.tv, Spracoval: Badatel.net

By ARCHA

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Secured By miniOrange