Několik zpráv týkajících se nové jaderné doktríny Ruské federace:

Vladimir Vladimirovič Putin uspořádal zasedání Rady bezpečnosti Ruska o jaderném odstrašování.

„Navrhuji, aby agrese proti Rusku ze strany jakéhokoli nejaderného státu, ale s účastí nebo podporou jaderného státu, byla považována za jejich společný útok na Ruskou federaci.

Aby spolehlivé informace o startu prostředků letecko-vesmírného útoku směrem k Rusku vedly k jaderné odvetě.

Aby kritická hrozba pro suverenitu Ruska, včetně ohrožení konvenčními zbraněmi, byla důvodem pro jadernou odvetu.

Navíc si Rusko vyhrazuje právo použít jaderné zbraně v případě agrese proti Bělorusku.“

Vladimir Vladimirovič Putin

„Rusko může zvážit použití jaderných zbraní poté, co obdrží spolehlivé údaje o hromadném startu raket a dronů při jejich překročení státní hranice Ruské federace,“ prohlásil Vladimir Vladimirovič Putin na zasedání ruské bezpečnostní rady o jaderném odstrašování.

Oznámení, které udělal Vladimir Vladimirovič Putin, o nové jaderné doktríně Ruské federace se přímo týká našich malých, ale početných a bojovných západních sousedů, ale není adresováno jim (to by pro ně znamenalo přílišnou čest), jedná se o přímou odpověď na jejich skvělé iniciativy z posledních let, jako například blokování východu z Finského zálivu pro ruské lodě, uzavírání nebe nad Baltem pro ruská letadla, blokády Kaliningradské oblasti a iniciativ „demokraticky vojensky osvobodit“ Bělorusko. Nová jaderná doktrína v té podobě, v jaké byla ohlášena, nemá posloužit jen k zablokování nynějšího stupně eskalace („povolení“ pro Ukrajinu útočit západními raketami [které mohou technicky obsluhovat jen vojáci příslušných západních států, členů NATOdo hloubi území Ruské federace), jde zároveň o několik kroků dopředu. A to je povzbudivé.

To, co je nejlepší na těchto nových základech jaderného odstrašování, je jeho strukturní přístup. Odráží se v nich porozumění tomu, že tu existuje spojení mezi vykonavatelem a zákazníkem: agresivním nejaderným státem, za kterým stojí jaderný stát. Tedy jinak řečeno mezi lacinými  příhraničními provokatéry, jakým je třeba Estonskem, a zákazníky – USA a Velkou Británií, jejichž příkazy plní místní loutky. A slib, že za agresi proti Rusku si to odskáče jak vykonavatel, tak i zákazník. Už bylo načase, protože svými plány na agresi se už jedni ani druzí vůbec netají: v Estonsku například požadují, aby byl souzen za vyzrazení státního tajemství tamní ministr obrany, který v rozhovoru tisku promluvil o ústřední směrnici z NATO – přejít ve vojenské doktríně od obrany k „preventivnímu úderu“ a připravit se k útoku na strategické cíle v hloubi ruského území.

Po mnoho let jsme Pobalty strašili ohnivým prstem trestajícím za vojenskou provokaci na hranici ve stylu Saakašviliho, ale buďme upřímní, byly to rány z děla po vrabcích. Ti tupější z nich vůbec nepřemýšlejí o důsledcích svých činů a je téměř nemožné apelovat na jejich rozum kvůli zakrnění jejich mozků. A nemá smysl apelovat ani na ty chytřejších z nich: ti si vše dávno promysleli a očekávají, že v „okamžiku X“ budou na mimořádné služební cestě v Bruselu. V tom smyslu: „Má duše je s mým nešťastným, umírajícím Estonskem, ale tělo zatím s prominutím papá čerstvé belgické mušle. Ti všichni bez váhání splní rozkaz Spojených států: jedni proto, že o tom v zásadě vůbec nepřemýšlejí a druzí proto, že je to podmínka jejich dalšího života v bohatství na Západě.

A jaký má smysl strašit Spojené státy apokalypsou čekající Estonsko za „útoky na strategické cíle v hloubi ruského území“? A co, že potom nezůstane v Estonsku kámen na kameni? Ale jednoznačný slib, že za útoky na Rusko americkými raketami z Estonska bude následovat jaderná odveta jak po USA, tak i po Estonsku – to už je důležitá práce na zajištění toho, aby k takovým útokům nikdy nedošlo, a Estonsko zůstalo celé, přestože si to jeho vládnoucí garnitura nezaslouží.

Co k tomu dodat? Že těch laciných provokatérů, v jejichž čele stojí loutky bez mozku a svědomí, je mnoho a nejen přímo na hranicích Ruské federace!

A co se týče Ruské federace, tak tam bych jim vzkázala, že šestá priorita řízení je jistě důležitá, ale je tu dalších pět vyšších priorit zobecněných prostředků řízení/zbraní, kde před nimi stojí ještě velmi mnoho práce, pokud to se světem skutečně myslí dobře!

Spracoval: Irena/Fórum KOB, ZDROJ

By ARCHA

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Secured By miniOrange