Minister Lavrov na tlačovej konferencii so svojím egyptským náprotivkom zdôraznil, že „Rusko bojuje proti globálnej nadnárodnej administratíve, ktorá dominuje dokonca aj nad USA“.

Zároveň v komentári k americkej totalite uviedol, že ani britský spisovateľ a novinár George Orwell „si nepredstavoval hĺbku totality, ktorú vidíme teraz“.

Na tlačovej konferencii so svojím egyptským náprotivkom Badrom Ahmedom Abdelom Atim ruský minister povedal, že napriek Orwellovej plodnej fantázii a historickému prehľadu si nedokázal predstaviť, ako bude vyzerať totalitný štát.

Lavrov povedal: „Orwell opísal niektoré črty takéhoto štátu, ale nemohol dosiahnuť hĺbku totalitarizmu, ktorý vidíme v súčasnosti v kontexte tzv. systému založeného na pravidlách.

“Potrebujú demokraciu len na to, aby dávali pokyny rôznym krajinám po celom svete, ako organizovať svoj život, a keď im poviete: Poďme diskutovať aj o demokratizácii medzinárodných vzťahov, diskusia sa tam zastaví.”

Je to prvý raz, čo sa najvyšší politický predstaviteľ veľmoci takto explicitne vyjadril o nevolenej a tajnej svetovej vláde.

To, čo tvrdí ruské ministerstvo zahraničných vecí, je existencia globálnej elity, ktorá nahlodala vojnových štváčov prinajmenšom západných štátov a zaviedla akúsi zjednotenú moc s konečným cieľom vytvoriť globálny totalitný štát.

V tomto kontexte táto globálna elita neumožňuje a nechce vznik nezávislých lídrov, ako je D. Trump, na ktorého sa už dva razy pokúsili spáchať atentát.

Práve to mal ruský minister zahraničných vecí na mysli, keď urobil tieto vyhlásenia.

Preklad: Boris Mesár, ZDROJ

By ARCHA

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Secured By miniOrange