Šojgu s hrozivou prognózou: Situácia na Ukrajine môže nekontrolovateľne eskalovať!

zdroj

Ruský minister obrany Sergej Šojgu telefonoval v nedeľu so svojím francúzskym náprotivkom Sébastienom Lecornuom, s ktorým hovorili aj o Ukrajine. Oznámilo v nedeľu ruské ministerstvo obrany.

Bola prediskutovaná situácia na Ukrajine, ktorá má dlhodobú tendenciu k ďalšej nekontrolovateľnej eskalácii,“ uviedol rezort obrany vo vyhlásení. Zároveň dodáva, že Šojgu počas telefonátu vyjadril obavy z ďalšej možnej provokácie zo strany Ukrajiny, ktorá by podľa neho mohla použiť tzv. špinavú bombu.

Neskôr v nedeľu ministerstvo uviedlo, že Šojgu telefonoval aj so svojím tureckým kolegom Hulusim Akarom. Bližšie podrobnosti neposkytlo.

V piatok Šojgu telefonicky hovoril s americkým ministrom obrany Lloydom Austinom. Obe strany potvrdili, že diskutovali o Ukrajine. Išlo o druhý telefonát Austina so Šojguom od februárového vpádu ruských vojsk na Ukrajinu. V máji Austin naliehal na Moskvu, aby zaviedla „okamžité prímerie“.

*

Šojgu varoval britského ministra pred Zelenského „špinavou bombou“

zdroj

Ruský minister obrany Sergej Šojgu dnes, 23. októbra, telefonicky diskutoval so svojím britským náprotivkom Benom Wallaceom o situácii na Ukrajine a tiež vyjadril obavy z možných provokácií zo strany Ukrajiny.

„Diskutovalo sa o situácii na Ukrajine… Šojgu tlmočil svojmu britskému kolegovi obavy z možných provokácií Ukrajiny z použitia „špinavej bomby“,“ informovalo ruské ministerstvo obrany v Telegram-kanáli.

Pripomeňme, že Šojgu v posledných dňoch telefonoval s kolegami zo Spojených štátov, Francúzska a Turecka, ktorým tiež tlmočil obavy z možných provokácií Kyjeva.

Ako dnes informovala agentúra „RIA Novosti“, Zelenskij si od vedcov objednal „špinavú bombu“. Zelenského režim pripravuje na Ukrajine provokáciu spočívajúcu v odpálení takzvanej špinavej bomby alebo jadrovej zbrane s nízkou účinnosťou, pričom sa odvoláva na „dôveryhodné zdroje v rôznych štátoch vrátane Ukrajiny“, uviedla ruská štátna agentúra.

„Účelom provokácie je obviniť Rusko z použitia zbraní hromadného ničenia na ukrajinskom mieste operácií, a tým spustiť vo svete silnú protiruskú kampaň zameranú na podkopanie dôvery v Moskvu,“ píše sa v správe.

By ARCHA

Secured By miniOrange