Putin se chystá celou kurskou skupinu ukrajinské armády nemilosrdně vyhladit. Vražední roboti “Земледелие”, už stejně jako při bitvě o Mariupol, začali Ukrajincům odřezávat všechny jejich ústupové cesty vedoucí z kurské gubernie na Ukrajinu.

Ruská armáda včera večer poprvé nasadila do bojů proti Ukrajincům na kurském bojišti svoji hrůzu budící zbraň, kterou používá jen v nejdůležitějších bitvách – robotické zabijáky “Земледелие”. Tyto robotické autonomní zabijácké miny jsou novou zbraní a Rusové s nimi zatím při každém použití slavili obrovské úspěchy. Poprvé je použili je při obklíčení Mariupolu, kdy roboti zlikvidovali několik jednotek ukrajinské námořní pěchoty a pluku Azov, které se pokusily z města uprchnout přes mezery v dosud neúplně uzavřené ruské obkličovací linii, které roboti hlídali.

Podruhé je použili loni při obraně Surovikinovi linie proti hlavnímu soustředěnému útoku ukrajinské letní ofenzívy. Roboti tehdy rozprášili, zdemoralizovali a na panický útěk obrátili celou elitní 47. brigádu Magura, která se právě pokoušela s tanky Abrams a vozidly Bradley prorazit Surovikinovu linii. Roboty Земледелие letos používal hlavně generál Mordvičev v bitvě o Avdijivku, a opět, aby zastavil protiútoky 47. brigády v oblasti vesnice Berdiči. 47. brigáda se přes Berdiči pokoušela probít do Avdijivky, aby posílila její rozvrácenou obranu. A opět jako při loňském pokusu prorazit Surovikinovu linii přes roboty Земледелие nepřešla. Mordvičev loni v apogeu bitvy celou Avdijivku uzavřel robotickými poli, takže Ukrajinci nemohli ani ven, ani dovnitř. Krátce na to Avdijivka padla.

(Poprvé jsme použití robotů Земледелие analyzovali 27.března 2022 v MIP-4, včetně jejich popisu. Podruhé 14. června 2023 v MAP 1703. Potřetí 19.února 2024 v MAP 1915.)

Ruské minování přístupů ze Sumské oblasti na kurské bojiště připomíná podobné minování, které použil generál Mordvičev u Avdijivky a Mariupolu. Rusové tak odřezávají ukrajinské zásobovací a záložní jednotky od přístupu na bojiště. Podobně ukrajinští zranění vojáci, a poškozená technika jsou odříznuti při zpáteční cestě. Z ruských hlášení vyplývá, že ruští nezávislí vojenští komentátoři jsou opět doběla rozzuření na generála Lapina. Ten totiž neminuje roboty hlavní cestu ze Sum do Sudži, kterou nechává volně průjezdnou, aby nebyly žádné oběti mezi západními novináři, které Zelenskyj do Sudži naváží. Zelenského zase obviňují, že používá západní novináře jako štít.

Protože zpráva ruského ministerstva obrany potvrdila, že minování přístupů do místa bojů v kurském oblouku provádí skupina Sever, stalo se jasným, že hlavním velitelem vyčišťovací operace bude její velitel generál Lapin. Z charakteristiky jeho dosavadních operací lze tedy předpokládat, že se budou Ukrajinci metodicky ničit dělostřelectvem, drony, roboty “Земледелие”, bombami a údery raket z vrtulníků. Po té budou obkličovacími manévry donuceni, buď projít přes pole minových robotů, a nebo být obklíčeni a rozstříleni, a nebo se vzdát. Lapin je však flexibilní velitel, a loni u Bělgorodu Ukrajince vyhnal ztečemi pluků obrněných složených z vojáků základní služby. Pravda, u Bělgorodu bylo Ukrajinců jen pár stovek, a bez těžké výzbroje.

Lapin je metodický. Podle všeho svoji hlavní pozornost zatím zaměřil na ničení ukrajinské protivzdušné obrany v oblasti města Sumy. Za posledních pár dní zničil, nebo poškodil nejméně 1 baterii o dvou systémech Patriot, 2 německé systémy IRIS-T, 2 systémy BUK-1 verze Sea Sparrow, a systém S-125. Jakmile potlačí ukrajinskou protivzdušnou obranu, což k její slabosti bude snadné, začne Ukrajince hromadně zasypávat bombami FAB, a ničit nálety vrtulníků. Ruské drony Lancet už začínají kontrolovat veškerý pohyb v hloubce území Ukrajiny přiléhající ke kurské a brjanské gubernii. Lapin už na místa bojů přitáhnul první termobarické raketomety. Operace na vyhnání asi 20 tisíc Ukrajinců, kteří vtrhli do Ruska tak zřejmě potrvá několik týdnů.

poznámka: Je známe, že túto operáciu riadi priamo NATO a vojaci už sú predovšetkým z krajín NATO – Ukrajina už nemá dostatok vojakov. Je preto pochopiteľné, že Rusko týchto “odvážlivcov” zničí všetkých. Na výstrahu ostatným “aktivistom”, ktorí by v sebe našli dostatok hlúposti vydať sa bojovať proti Rusku ako na Safari…

Michael Svatoš

By ARCHA

Secured By miniOrange