Po dvanástich rokoch pôsobenia NAKA nadobro zrušia. V podobe, ako funguje dnes, zrejme zanikne už o niekoľko týždňov. Nahradí ju Úrad boja proti organizovanej kriminalite (ÚBOK).

Podľa zistení Aktuality.sk je naplánovaný jej koniec k 31. augustu tohto roka.

Od prvého septembra má elitný policajný útvar pokračovať pod staronovou hlavičkou ako Úrad boja proti organizovanej kriminalite (ÚBOK), ktorý tu bol pred NAKA, ale neriešil korupciu.

poznámka: Ak bordel nefunguje, premaľovať nápis, či vymeniť postele nestačí. Je potrebné vymeniť ku-vy. Ohlásená zmena z NAKA na ÚBOK nič nerieši. Dôležité je nové personálne zloženie. Aké zmeny budú v tomto smere? A aká bude kontrola (staro)novej NAKY?

Výrazné okresanie a zmeny avizovala polícia už začiatkom roka. Majú byť dôsledkom zrušenia špeciálnej prokuratúry, kde sa dozorovala väčšina veľkých prípadov, ktoré vyšetrovali policajti z NAKA.

Päť samostatných jednotiek

ÚBOK sa po novom bude deliť na protikorupčnú jednotku, protizločineckú jednotku, jednotku finančnej polície a jednotku finančného vyšetrovania a analytických činností, píšu Aktuality.

Ďalej by mala fungovať národná protidrogová jednotka. Každá jednotka by mala mať tri expozitúry – a to na východe, v strede a na západe Slovenska.

Informáciu o zániku NAKA zverejnil aj Juraj Šeliga z mimoparlamentnej strany Demokrati, ktorý ju považuje za účelovú.

Podľa jeho slov to, čo bolo pod jednou strechou a dobre fungovalo, keď mala polícia rozviazané ruky, dnes bude rozkúskované na viac odborov.

ZDROJ: TA3 / AktualitySK / Denník VV

By ARCHA

Secured By miniOrange