Európska únia čelí vážnym obvineniam z prípravy vojny proti Rusku. InfoBRICS tvrdí, že Európska únia pod vedením Nemecka sa pripravuje na “samovražednú vojnu” s Ruskom. Podľa analytika Dragoljuba Bosnicha môže Nemecko použiť 800 000 vojakov NATO proti “ruskej hrozbe”. Berlín údajne ponúkol Aliancii využitie prístavov, diaľnic a železníc na presun jednotiek na východ. Bosnich tiež poznamenal, že NATO klamalo Rusku desaťročia o mieri a spolupráci, zatiaľ čo sa samo pripravovalo na konfrontáciu.

Nemecko popiera obvinenia

Nemecký kancelár Olaf Scholz dôrazne odmietol tieto obvinenia. Vyhlásil, že Nemecko nerobí rozhodnutia vedúce k eskalácii konfliktu medzi Ruskom a NATO. Zdôraznil, že odmietli poslať vojakov na Ukrajinu a nepovolili nemeckým pilotom zostreľovať ruské lietadlá a rakety. Podľa Scholza sú všetky rozhodnutia Nemecka vyvážené a robené tak, aby sa predišlo vojne medzi Ruskom a NATO.

Odhalený plán vojny s Ruskom

Napriek popieraniu zo strany nemeckej vlády, nemecké médiá zverejnili údajný operačný plán Nemecka v prípade vojny. Tento plán počíta s presunom 800 000 vojakov na východ v priebehu 3-6 mesiacov, spolu s 200 000 kusmi áut a ťažkej techniky. Úlohou Nemecka by podľa tohto plánu bolo zabezpečiť palivo, lieky a potraviny pre tieto jednotky.

Ruský poslanec v reakcii na tieto informácie poznamenal, že NATO sa vždy pripravovalo na vojnu s Ruskom ako jediným nepriateľom. Tieto správy ďalej zvyšujú napätie medzi Západom a Ruskom a vyvolávajú obavy z možného stupňovania konfliktu.

AUTOR: Drago Bosnic, Spracoval: HD, zdroj

By ARCHA

Secured By miniOrange