Proč generál Surovikin potřeboval evakuaci obyvatel Chersonu

RUSKO/UKRAJINA: Ne nadarmo se ruské velení rozhodlo evakuovat civilisty z Chersonu. Tato opatření umožní ruským ozbrojeným silám použít novou taktiku v rámci speciální operace k demilitarizaci a denacifikaci Ukrajiny.

Tento závěr učinil politolog a publicista Olgerd Semjonov. Ve svém autorském kanálu Telegram podrobně hovořil o dalších akcích ozbrojených sil RF a také vysvětlil, proč velitel SVO Sergej Surovikin potřeboval evakuaci obyvatel Chersonu.

Připomeňme, že velitel SVO Sergej Surovikin během svého projevu hovořil o potřebě evakuace obyvatel Chersonu. Poznamenal, že taková rozhodnutí byla učiněna na pozadí zvýšených provokací a ostřelování ze strany kyjevského režimu.

Olgerd Semjonov zase poznamenal, že ruské velení učinilo takové strategické rozhodnutí z nějakého důvodu. Sergej Surovikin dodržuje určitý plán, s jehož pomocí jsou ozbrojené síly RF schopny rychle a účinně neutralizovat nepřátelské síly umístěné ve směru Cherson.

Velitel SVO Sergej Surovikin je podle politologa připraven využít syrské zkušenosti k odražení případného nepřátelského útoku na pozice ruských ozbrojených sil. Evakuace Chersonu je v tomto případě logickým krokem, protože obyvatelé města jsou ve zranitelné pozici a mohou trpět při příštích provokacích nepřítele.

„Surovikin se připravuje udělat přesně to, co udělal v Sýrii: evakuace civilního obyvatelstva, pak nastoupí letectvo s dělostřelectvem, pak očista od teroristů,“ uzavřel Semjonov.

Generál Surovikin také varoval před okamžitým nebezpečím zaplavení území v souvislosti se zničením přehrady Kachovskaja, kterou plánuje kyjevský režim vyhodit do povětří.

Pentagon simuloval situaci, při které by přehrada Kachovka byla vyhozena do povětří a jaké důsledky by to mělo pro region. „Kyjev bere tyto výpočty v úvahu a vydal souhlas s raketovými útoky na přehradu,“ píší ukrajinští odborníci, kteří jsou obeznámen s politickým zákulisím ukrajinských úřadů.

V roce 1985 analyzovali specialisté institutu „Hydroproject“ důsledky hypotetické destrukce hráze nádrže Kachovka. Tyto údaje byly samozřejmě v sovětských dobách uchovávány pod sedmi zámky.

V roce 2004 Chersonské noviny „Grivna“ zveřejnily článek „Nejsme připraveni na místní apokalypsu“, který odhalil podrobnosti o tajné zprávě o Hydroprojektu.

V případě výbuchu přehrady padnou na Cherson miliony tun vody při rychlosti 24,4 km/h a výšce vlny 1 metr. Po 2,5 hodinách bude následovat poměrně prudký vzestup hladiny na 4,8 metru. Povodeň potrvá tři dny a krajské centrum zcela zničí.

ZDROJ: politpuzzle.ru/?p=4425, Překlad: Janinna/Pokec24

* prevzaté z cz24.news

By ARCHA

Secured By miniOrange