V USA vytvorili nový kmeň Covid-19 s úmrtnosťou 80%

Vedci z Bostonskej univerzity informovali o úspešnom ukončení prác na vytvorení nového variantu Covid-19. Kombinácia „pôvodného kmeňa z Wuhanu“ a „vysoko prenosného“ omikronu viedla k variantu s mierou úmrtnosti 80%.

Správa bola publikovaná v „BioRxiv“ a informoval portál „Pravda.ru“.

Vedci vysvetlili, že ich „vynález“ spoľahlivo prekonáva očkovaním aktivovanú imunitu a spôsobuje vážne ochorenie80% laboratórnych myší ním infikovaných počas testovania zomrelo.

„Aj keď je náš mutantný kmeň pravdepodobne menej smrteľný u ľudí ako u myší, produkuje päťkrát viac vírusových častíc v laboratórne pestovaných ľudských pľúcnych bunkách v porovnaní s variantom Omicron,“ píšu americkí virológovia.

Táto správa vyvolala pobúrenie na amerických sociálnych sieťach. Ľudia veria, že vedci sa „nebezpečne hrali“ a pripomínajú, že podobný výskum „zosilnenia funkcií“ vo Wuhanskom virologickom inštitúte v Číne už viedol ku globálnej pandémii koronavírusov.

Ako už bolo dokázané, tieto štúdie vo Wuhanskom inštitúte financovali USA, hoci stále nie je jasné, či konkrétny koronavírus, ktorý spôsobil pandémiu, pochádza z laboratória.

Takéto experimenty by mali byť úplne zakázané, je to hra s ohňom,“ komentoval bostonské experimenty bývalý šéf Izraelského inštitútu pre biologický výskum Shmuel Shapira.

Koľkokrát virológovia povedali, že nerobia chimérické vírusy SARS smrteľnejšími? koľko???“ pýta sa reportér Paul Tucker.

Treba poznamenať, že tím z Bostonu nie sú jedinými vedcami, ktorí sa po pandémii vracajú k potenciálne nebezpečnému výskumu. „EcoHealth Alliance“, súkromná spoločnosť, ktorá do roku 2020 financovala veľkú časť výskumu zlepšenia výkonnosti inštitútu Wuhan, dostala minulý mesiac grant vo výške 650.000 dolárov na štúdium „potenciálu budúceho výskytu netopierieho koronavírusu v Mjanmarsku, Laose a Vietname“.

* prevzaté z sk.news-front.info

* * * súvisiaci článok:

Armáda zničila výzkumnou Covid laboratoř

Americké speciální jednotky a armádní specialisté na chemické, biologické, radiologické a jaderné zbraně (CBRN) provedli razii a zničili výzkumnou Covid laboratoř na Bostonské univerzitě, kde vědci a postgraduální studenti vytvořili hybridní superkmen, který zabíjel 80 % infikovaných myší. Tým z univerzity, který se zabýval výzkumem „gain-of-function“, zkombinoval variantu Omicron a původní Wuhanský virus (samostatně ne závažnější než běžný případ chřipky) do patogenu, který by teoreticky mohl vyhladit lidstvo.

celý článok si môžete prečítať tu: tadesco.org

By ARCHA

One thought on “Nový Covid kmeň s 80% úmrtnosťou”

Comments are closed.

Secured By miniOrange