(Lance D. Johnson, Natural News) Na tohtoročnom medzinárodnom ekonomickom fóre v Petrohrade (SPIEF) vyvolal poslanec ruského parlamentu medzinárodnú diskusiu, keď oznámil, že jeho krajina uprednostní ochranu životov ruských občanov pred presadzovaním práv duševného vlastníctva západných farmaceutických gigantov.

Počas panelovej diskusie o bezpečnosti liekov v krajinách BRICS poslanec Aleksandr Petrov zdôraznil záväzok Ruska chrániť zdravie a blaho svojich občanov a spojencov, aj keď to bude znamenať spochybnenie predátorských patentových zákonov a vybudovať národný aparát na výrobu liekov.

Rusko zastáva tvrdý postoj voči západným farmaceutickým spoločnostiam

Petrov postoj u mnohých zarezonoval a podčiarkol význam národných priorít v oblasti zdravia a hospodárskej politiky nad záujmami korporácií, ktoré dnes spôsobujú bankrot zdravotníckych systémov na Západe.

Ďalej varoval západné farmaceutické spoločnosti pred prílišným spoliehaním sa na patentové zákony, keď uviedol, že keď ide o životy a zdravie našich občanov a našich spojencov, porušíme ich.

Petrovova pozícia nepodporuje intelektuálne pirátstvo, namiesto toho obhajuje právne mechanizmy na zabezpečenie prístupu k životne dôležitým liekom, najmä vzhľadom na rastúce ceny základných liekov a pri konfrontácii s množstvom ekonomických sankcií, ktoré ohrozujú spravodlivý prístup ruského ľudu k liekom na záchranu životov.

Ústredným bodom diskusie bol prípad Ozempicu, kľúčového antidiabetického lieku vyrábaného dánskym farmaceutickým gigantom Novo Nordisk. Po prerušení dodávok lieku v dôsledku západných sankcií Rusko reagovalo vydaním núdzových licencií na výrobu generických verzií priamo v Rusku.

Petrov ocenil rýchlu reakciu ruských farmaceutických firiem a vyzdvihol ich schopnosť zmierniť nedostatok a udržať národnú liekovú bezpečnosť.

Panel tiež diskutoval o širšom regulačnom prostredí farmaceutického priemyslu. Ruský minister zdravotníctva Michail Muraško zdôraznil dôležitosť efektívnej regulácie, najmä vo svetle škandálu pandémie Covid-19, ktorá odhalila obmedzenia určitých regulačných mechanizmov zavedených niektorými štátmi.

Muraško kritizoval zámerné bránenie americkej vlády ruským vakcínam proti covidu (Poznámka redakcie: Podľa nás rovnaký patok ako vakcíny od AstraZeneca) v prospech alternatív vyrábaných Západom.

Na fóre jasne uviedol, že „regulačné mechanizmy, ktoré sa niektoré národy snažia zaviesť, nemusia nevyhnutne fungovať pre zabezpečenie zdravia na celom svete.

V skutočnosti vláda USA nešla príkladom počas globálnej krízy. Americká Federálna pracovná skupina pre koronavírusy diktovala nemocničné protokoly a cenzurovala lacnú, no účinnú liečbu, pričom ignorovala veci, ktoré lekári, bylinkári a odborníci na výživu používali na účinnú liečbu pacientov.

Po odhalení, že farmaceutické spoločnosti a výrobcovia vakcín si kúpili vedcov z amerického Národného inštitútu zdravia (NIH), je pre krajiny BRICS ešte dôležitejšie prerušiť vzťahy so subjektami vyznačujúcimi sa predátorskými praktikami.

Rusko sa snaží bojovať proti obmedzujúcim patentom, ktoré umožňujú západným farmaceutickým spoločnostiam vládnuť nad ľuďmi

Prezident brazílskej Agentúry pre hospodársku súťaž Alexandre Cordeiro Macedo pri podpore spolupráce v rámci BRICS zdôraznil dôležitosť konkurencie pre pokrok v medicíne.

Západné farmaceutické spoločnosti využívajú trhovú exkluzivitu pomocou svojich patentov, zvyšujú ceny a v podstate obmedzujú prístup k liekom, hoci generické verzie liekov by mohli byť ľahko dostupné pre všetkých.

Verí, že vlády by mali zabezpečiť zdravotnú bezpečnosť a spravodlivú hospodársku súťaž vo farmaceutickom sektore tým, že skoncujú s predátorskými praktikami farmaceutického priemyslu.

Zaujatím postoja proti farmaceutickým záujmom by Rusko mohlo odštartovať novú éru herbálnej medicíny, výživy a detoxikácie, ktoré by riešili základné problémy globálnej epidémie chronických chorôb.

Počas diskusie bol zdôraznený ruský záväzok voči inováciám a dostupnosti zdravotnej starostlivosti v rámci zoskupenia BRICS. Muraško a ďalší rečníci zdôraznili ruský vývoj špičkových medicínskych riešení, vrátane pokroku v rádioterapii, protialergickej vakcinácii a personalizovanej liečbe rakoviny.

Moskva sa snaží využiť svoje odborné znalosti na zlepšenie spolupráce v oblasti zdravotnej starostlivosti medzi členmi BRICS pri riešení nerovnováhy v globálnom obchode s liekmi.

Rusko teraz plánuje dovoz všetkých surovín potrebných na výrobu vlastných liekov. Zlyhania globalizmu nútia štáty, aby podnikli veľké kroky na ochranu vlastných občanov.

Národy, ktoré najrýchlejšie a najefektívnejšie obnovia svoj vlastný priemysel, energetiku, výrobu potravín a medicínu, si ako prvé zachovajú svoju suverenitu a zachránia sa pred kolapsom.

Autor: Lance D. Johnson, Zdroj: naturalnews.com, Spracoval: Badatel.net

By ARCHA

Secured By miniOrange