Po schválení novej mobilizačnej legislatívy na Ukrajine boli obnovené dodávky zbraní a munície ukrajinským vojskám. Zároveň sa na západe ozvali hlasy požadujúce, aby bola táto ukrajinská legislatíva novelizovaná v tom zmysle, že by mala umožniť mobilizáciu brancov nie po dosiahnutí 25 roku života, ale optimálne najneskôr po dovŕšení dospelosti vo veku 18 rokov.

Mobilizáciu mladších populačných ročníkov žiadal v nedávnom interview inak kvalitnej ukrajinskej novinárke Ľudmile Nemiri aj Ben Hodges bývalý veliteľ amerických vojsk v Európe, ktorému sa nepáči ani pokračujúci tranzit ruského plynu cez Ukrajinu, okrem iného smerom na Slovensko. Hlavne si však svojim výkladom situácie protirečí s oficiálnymi informáciami o nízkych ukrajinských stratách.

Mobilizácia 18-24 ročných mužov by ohrozila existenciu Ukrajiny po ukončení ozbrojeného konfliktu,

nakoľko ide o najslabšiu kohortu populačného stromu Ukrajiny, ak abstrahujeme od súčasných populačných ročníkov. Zjednodušene povedané, kým v roku 1983 sa na Ukrajine v rámci ZSSR narodilo vyše 807 tisíc detí, v roku 1993 to bolo vyše 557 tisíc detí a v roku 2003 bolo za úspech považovaných 408 tisíc detí v situácii, kedy bola štyri roky po sebe natalita nižšia ako 400 000 ročne. V roku “majdanu” 2013 sa na Ukrajine opäť narodilo 503 tisíc detí a v roku 2023 ich bolo presne 187 387.

Nasadením doteraz najslabších populačných ročníkov mladých mužov vo vojne sa dosiahne ich exterminácia a prepad Ukrajiny do demografickej jamy nepredstaviteľných rozmerov

Zároveň stratí mladých mužov v produktívnom veku schopných ju obnoviť hospodársky po akomkoľvek výsledku ozbrojeného konfliktu. Ukrajinu už pred rokom 2013 opúšťalo množstvo emigrantov a súčasný ozbrojený konflikt tento trend urýchlil. Neskôr budú možno muži vo veku, kedy podliehajú brannej povinnosti vyslaní z krajín západnej Európy späť na Ukrajinu, kde sa postarajú o rast úmrtnosti.

O jej miere sa dozvieme neskôr, až potom, čo oficiálne miesta prestanú tvrdiť, že zahynulo 31 000 ukrajinských vojakov a ruské straty sú 6 až 10 násobne vyššie, prípadne aktuálne 508 780 vojakov, ak sa človek donúti otvoriť si slovenské masmédiá.

Ukrajinské vojská majú už teraz deficit vojakov a sú dopĺňané násilnými odvodmi na uliciach. Proti takýmto posilám protestujú samotní velitelia ukrajinských útvarov tvrdiac, že nemajú pre nich bojovú hodnotu, prípadne im píšu raporty o odmietnutí bojovej služby.

By ARCHA

Secured By miniOrange