Je zaujímavé, že prístup k otázke bezpečnosti od našich partnerov je veľmi diskutabilný. Mám na mysli návrh poslanca nemeckého Bundestagu, ktorý navrhol aby rakety, ktoré nezachytí PVO Ukrajiny boli ničené z územia členských štátov NATO. No a teraz sa podržte, ktoré štáty by túto operáciu mali vykonávať: Poľsko, Rumunsko a.. ..a Slovensko.

Tak aj takto rozmýšľajú tzv. mierotvorcovia. Rozumiete tomu dobre, nielen z Nemecka, ale zo štátov, ktoré budú tvoriť akýsi štít a ochranu záujmov veľkých. Tu na jasnom príklade vidíme, že filozofia západu je od podstaty zvrátená.

Nebojím sa napísať, že nehumánna. Prečo? Lebo vôbec ich nezaujíma, že tieto štáty budú automaticky priamymi účastníkmi vojenského konfliktu. Zároveň je to jasná stopka na realizáciu akéhokoľvek mierového plánu.

Aj z toho dôvodu je jedinou cestou pre Slovensko odmietnuť všetky vojny a násilie. A v tom je, zadá sa, naša aktuálna vláda konzistentná. V takejto téme nemôže existovať kompromis.

So životmi ľudí sa totiž neobchoduje. Možno vo filmoch, ale nie v reálnom svete. To si prosím vážení demokrati uvedomte. A mali by si to rovnako uvedomiť aj v Nemecku. Myslím, že tak oni, ako aj EU ako taká, majú dosť vlastných problémov, čakajúcich na riešenie …a nie je teda za žiadnych okolností priestor vytvárať vojenské ohnisko.

ZDROJ: FB Jozef Viktorín

By ARCHA

Secured By miniOrange