Akiste ste si po voľbách všimli zásadnú výmenu na poste ruského ministra obrany.

Sergej Šojgu bol vymenený za Andreja Belousovova.

Sergej Šojgu je vysokopostavený maltézsky rytier. Krk mu zlomila kauza Timura V. Ivanova (TU), ktorý bol obvinený z korupcie. Bol to vlastne rubľový miliardár, ktorý žil okázalo a vysoko nad pomery úradníka. A do funkcie ho menoval práve Šojgu. Prevalenie sa tejto kauzy predznamenalo zmeny aj na poste ministra. Upratovanie si Rusi nechali až na obdobie po voľbách. Pred voľbami urobil ešte Šojgu rozlúčkové spojenecké turné, takže o svojej prekérnej situácii dobre vie. V Rusku sa podobné zlyhania zvyknú riešiť samovyskočením z okna, u Šojgua sa zvolil zjavne systém, že najprv ho upracú do funkcie, kde zíde verejnosti z očí, ale ako bývalý člen jednotky 1003 ostane na dohľad (pod dozorom). Jeho dni však môžeme považovať za zrátané.

Belousov je priemyselníkom

Osvedčil sa pri rýchlej a pomerne efektívnej reakcii na západné hospodárske sankcie. Jeho menovanie je pre Ukrajinu aj NATO nepríjemnou správou, pretože predznamenávajú zvýšenie výkonnosti ruského priemyselno-vojenského komplexu. Pri nerastných zdrojoch, ktoré má Rusko k dispozícii, je to pre NATO správa, že buď nájde zámienku na vstup do konfliktu s Ruskom ešte tento rok alebo túto príležitosť úplne prepasie a k žiadnemu deleniu Ruska na menšie štátne útvary podľa snov západu nedôjde. Plány západu je dobre vidieť napríklad v knihe Juraj Mesík: 2023: Rok, keď zomrelo Ruské impérium (vyd. Dixit, 2023). Nič z toho, čo sa v cit. knihe predpokladalo, nenastalo. Kniha je ako celok obsoletná. Ale kontext akejsi nepochopiteľnej rusofóbie a spôsob progresivistického rozmýšľania je v knihe dobre zachytený.

Veľmi zaujímavé je, že nové jednotky severného okruhu, ktoré pred pár dňami začali útočiť v smere Charkov, majú označenie, ktoré nápadne pripomína historické označenie jednotiek pri boji starých Rusov (Sviatoslav I. Kyjevský) proti Chazarskému kaganátu. Rusi takto zrejme verejne ukazujú, že vedia, proti komu stoja aj v dnešnej dobe. Proti majstrom prevlekov, najschopnejším infiltrátorom iných národov a záujmových skupín, uctievačov Satana. Iba čas ukáže, ako to s tým symbolom naozaj je. Runa “Odinov oštep” vs. “tamga”. A takto runa oštepu vyzerá.

AUTOR: Peter Weis, zdroj

** súvisiace články

By ARCHA

Secured By miniOrange