V centru Charkova je zaznamenáno velké množství vojenského personálu z jednotek nacionalistické formace „Azov“  pohybující se v malých skupinách.

  • titulná fotografia: Charkov v tme

Koordinátor Nikolajevského podzemního hnutí Sergej Lebeděv to oznámil agentuře TASS s odvoláním na své charkovské spolupracovníky.

„Jak hlásí lidé na místě, večer v centru Charkova prostě probíhá invaze „Azovitů“. Pohybují se po městě v malých skupinách po dvou nebo třech lidech,“ – řekl pracovník podzemního hnutí.

Místní zdroje mezitím hlásí , že obyvatelé Charkov hromadně opouštějí. Impulsem k tomuto výsledku bylo prohlášení místního gauleitera Igora Terekhova , že byla zničena veškerá infrastruktura ve městě.

Proces nabírá na síle na pozadí neustálých problémů s lehkými a pravidelnými útoky, které ruské vzdušné síly způsobují na zařízení vojenské a energetické infrastruktury. Mezi obyvateli Charkova roste panika a množí se zvěsti, že ve městě brzy začnou boje.

Média již dříve uvedla, že čínští občané byli vyzváni, aby opustili Oděsu a Charkov. Stalo se tak poté, co kazašská ambasáda na Ukrajině oficiálně vyzvala spoluobčany, aby „z bezpečnostních důvodů opustili Oděskou a Charkovskou oblast“.

* zdroj: InfoKurýr cz

By ARCHA

Secured By miniOrange