Švédska vláda radí občanom postaviť doma v izbe „dekové chatrče“, aby túto zimu nezmrzli na smrť

ŠVÉDSKO: Škandinávska krajina Švédsko sa túto zimu pripravuje na energetickú katastrofu, keďže zásoby sa v dôsledku krízy na Ukrajine nezadržateľne krátia.

Po suchom a bezveternom lete sú zásoby „obnoviteľných“ energií vo Švédsku žalostne nízke. A jeho jadrové elektrárne tiež ešte nie sú pripravené dodávať energiu, čo znamená, že scenár blackoutu sa čoskoro možno naplní.

Keďže inflácia prudko stúpa, mnohí Švédi sa začínajú pýtať, či do roku 2023 prežijú bez toho, aby v zime zamrzli doma na smrť.

Vláda poskytla nasledujúce rady:

  • izolujte okná,
  • zhromaždite celé rodiny do jednej miestnosti, aby ste ušetrili energiu,
  • postavte si doma z diek a prikrývok provizórnu chatrč,

Áno, čítate správne – švédska vláda oficiálne odporúča občanom, aby sa zabalili do prikrývok, ak chcú túto zimu zostať v teple.

Ako väčšina zvyšku Európy, ani Švédsko už nemá prístup k lacnému a bohatému ruskému plynu ani rope kvôli samovražedným západným sankciám, ktoré od európskych krajín požadovali zaviesť Spojené štáty a NATO.

V dôsledku toho je scenár blackoutu v najbližších mesiacoch takmer istý. (Súvisiace: Je Švédsko trestané za to, že sa vzoprelo plandemickému podvodu?)

Švédska vláda taktiež vyzýva občanov, aby pomáhali šetriť energiu pomocou nasledovných opatrení:

  • pranie oblečenia v noci,
  • výmena všetkých žiaroviek za LED žiarovky,
  • stíšenie ohrievačov na nižšiu teplotu.

Prežije Švédsko zimu?

Erik Ek, riaditeľ strategických operácií v štátnej elektrárni Svenska Kraftnät, uviedol, že existujú plány na zabezpečenie napájania určitých vecí bez ohľadu na to, čo sa bude diať.

„Existujú presné plány pre oblasti, kde je potrebné zabezpečiť dodávky elektriny za každých okolností, napríklad v nemocniciach, kde by výpadok elektriny mal vážne následky,“ povedal.

Švédska ekonomika, podobne ako väčšina zvyšku sveta, padá do priepasti a jej vláda je momentálne v procese prechodu pod kontrolu Umiernenej strany, ktorá nedávno zvítazila vo voľbách.

Umiernená strana, ako nám bolo povedané, podporuje rozširovanie kapacít jadrovej energie vo Švédsku a sľubuje investíciu 400 miliónov švédskych korún (35,93 milióna dolárov). To si však vyžiada čas a všetky potrebné zariadenia nebudú včas pripravené na nadchádzajúcu zimnú sezónu.

Nedávna štúdia vykonaná Maďarskou nadáciou pre ekonomický výskum zistila, že ekonomické vyhliadky Švédska sú katastrofálne. Spotrebiteľská inflácia dosiahla v auguste historické maximum a oficiálne prekonala 9,8 percenta, čo je najviac za posledných 30 rokov.

„Najväčší nárast bol v nákladoch na bývanie a dopravu,“ napísal Magyar Nemzet pre portál REMIX .

V Maďarsku, kde existujú podobné podmienky, vláda kompenzovala tieto zvýšenia nákladov dotovaním cien energií a palív. Švédsko sa na druhej strane rozhodlo znížiť dane, čo však „nesplnilo očakávania“.

Ešte horšie to vyzerá pre Švédsko v roku 2023, keď sa očakáva výrazné spomalenie ekonomiky, vrátane možnej stagnácie priemyselnej výroby.

Švédsko sa pokúsi nakupovať ropu a plyn od niekoho iného ako z Ruska, aby vyrovnalo svoj energetický deficit, ale v dôsledku toho sa takmer určite zvýšia náklady. Vyjednávanie nových zmlúv s inými dodávateľmi bude náročné a drahé, čo spôsobí švédskej ekonomike ešte väčšie problémy.

Švédsko môže tiež skončiť tak, že jeho telekomunikačné siete budú vypnuté, pretože existujú vážne pochybnosti o dostupnosti energie na udržiavanie prenosových veží mobilného signálu.

Reakcie ľudí na pochmúrne správy zo Švédska

„Prezrádzajú plán oznamovaním ‚plánovaných‘ výpadkov – alebo je to všetko len pokus o rozptýlenie našej pozornosti?“ opýtal sa niekto v komentároch na stránke Natural News.

Naozaj chcú držať masy v tme, chlade a izolácii,“ dodal ďalší o tom, ako sa toto všetko pripravuje na zničenie kolektívneho Západu.

Najnovšie správy o európskej energetickej kríze nájdete na stránke Collapse.news.

AUTOR: Ethan Huff

ZDROJ: www.naturalnews.com/2022-10-07-swedish-government-indoor-blanket-huts-freezing-winter.html

Spracoval: Badatel.net

By ARCHA

Secured By miniOrange