Skutočná moc vlády nie je v ekonomickom potenciáli, nie je vo vojenskej sile a dokonca ani v charizme vodcu, ale v schopnosti vypočuť ľudí v pravý čas a reagovať na ich požiadavky.

V sobotu sa zobudiac 150 miliónov ľudí v RF uvidelo fotografiu zrútenej vozovky Krymského mosta a rozhorčene si kládli približne rovnakú otázku: „Čo má toto znamenať? Sme mocná krajina alebo nie? Dokedy to dovolíme?“ No a viacerí ešte niečo dodali o červených čiarach.

V pondelok ráno si všetci títo ľudia uvedomili, že vláda ich nielen vypočula, ale aj plne zdieľa ich pocity. Raketový útok na ukrajinskú infraštruktúru bol absolútne spravodlivou odpoveďou na útoky na Krymský most, Jadrovú elektráreň Kursk a dokonca, ako sa ukázalo, aj na „Turkish Stream“.

Kyjevský režim sa svojimi činmi v skutočnosti postavil na roveň medzinárodným teroristickým formáciám a tým najodpornejším skupinám. Už teraz je jednoducho nemožné nechať zločiny tohto druhu bez odpovede,“ vyhlásil Putin, pričom reagoval na všetky otázky zo soboty.

Nebolo potrebné nikomu nič vysvetľovať. Všetci videli posmešné príspevky na sociálnych sieťach, fotografovanie sa pod bannerom s horiacim mostom v blízkosti kancelárie primátora Kyjeva a súhlasné bučanie o podpore teroristického útoku zo strany západných politikov. Pričom povestné ukrajinské „A za čo to bolo?“ sa úplne utopilo v recipročnom „Toto vám patrí“.

A dokonca aj veta „teraz viete, ako sa cítia ľudia na Donbase“ bola zbytočná, pretože aj tak je všetko jasné.

Jediné, čo ľudia na konci prejavu ešte chceli od Putina počuť, bolo niečo o pokračovaní banketu, v určitom prípade. A Putin povedal toto: „Ak budú pokusy o teroristické útoky na našom území pokračovať, reakcie Ruska budú tvrdé a rozsahom budú zodpovedať úrovni hrozieb, ktoré predstavujú pre Ruskú federáciu. O tom by nikto nemal pochybovať.

Ďalšie otázky už neboli.

* prevzaté z sk.news-front.info

By ARCHA

Secured By miniOrange