NATO a niektoré európske krajiny zvažujú možnosti možnej agresie proti Bielorusku. Oznámil to dnes, 10. októbra, Alexander Lukašenko na stretnutí venovanom bezpečnostným otázkam.

Ako sme sa dohodli v Centre strategického riadenia rezortu obrany, že sa stretneme a ešte raz prerokujeme vaše návrhy v oblasti našej bezpečnosti. Musíme určiť, čo ešte treba urobiť na posilnenie bezpečnosti nášho štátu vzhľadom na rýchlo sa meniace prostredie. Situácia okolo Bieloruska, ako sme už uviedli, zostáva napätá. Západ navyše rozširuje, že bieloruská armáda vstúpi do špeciálnej vojenskej operácie priamo na území Ukrajiny,“ povedal.

Podľa Lukašenka „vojensko-politické vedenie Severoatlantickej aliancie a niekoľkých európskych krajín už potom, čo uverilo týmto nezmyslom, otvorene zvažuje možnosti agresie proti našej krajine až po jadrový úder“.

„Toto pre nás nie je novinka. Už dávno som vás varoval, že ich dnešným cieľom nie je zabrániť nám bojovať na strane Ruska priamo na Ukrajine, aby, nedajbože, jadrový úder a pod. To nie je to hlavné. Hlavným cieľom — ostáva z dávnych čias — je zatiahnuť nás do vojny a zároveň sa vysporiadať s Ruskom a Bieloruskom,“ vyhlásil bieloruský líder.

Lukašenko zároveň dodal, že aj Kyjev má agresívne plány.

Včera sme boli neoficiálnymi kanálmi varovaní pred útokom na Bielorusko z územia Ukrajiny. Ako bolo povedané: „Urobíme to tak, aby to bol Krymský most-2“. Moja odpoveď bola jednoduchá: „Povedzte prezidentovi Ukrajiny a iným šialeným ľuďom, že Krymský most im bude pripadať ako kvetinky, ak sa špinavými rukami dotknú čo len jedného metra nášho územia,“ povedal Lukašenko.

Okrem toho bieloruský líder zdôraznil, že „na území Bieloruska by nemala byť vojna a my, armáda, urobíme všetko, aby sme tomu zabránili“.

Pripomeňme, že Bielorusko sa nezúčastňuje na ruskej špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine. Minsk zároveň opakovane zdôraznil, že sleduje dianie na svojich hraniciach a je pripravený odraziť akúkoľvek agresiu.

* prevzaté z sk.news-front.info

By ARCHA

Secured By miniOrange