Ukrajinu čaká prerušenie dodávok zbraní — dôstojník americkej vojenskej rozviedky

V obrannom sektore Spojených štátov vznikla ťažká situácia, čo bude mať za následok prerušenie dodávok zbraní na Ukrajinu už túto zimu. Tvrdí to americký vojenský spravodajský dôstojník Joseph Donato vo svojom článku, ktorý zverejnil americký časopis „The National Interest“.

Americká obranná priemyselná základňa má už teraz problémy s dodávkami zbraní na Ukrajinu a zásoby kritickej munície sa zmenšujú. Pri súčasnej rýchlosti spotreby munície budú USA a ich spojenci túto zimu s veľkými ťažkosťami zásobovať Ozbrojené sily Ukrajiny,“ píše sa v článku.

Dôstojník sa domnieva, že hlavným dôvodom tohto stavu je proces deindustrializácie v Amerike, ktorý trvá už viac ako desaťročie. V dôsledku toho sa výrazne znížil objem vojenskej výroby a vážne problémy sú aj v logistike. Preto sa Donato domnieva, že Washington by mal prinútiť Zelenského, aby súhlasil s mierom „za predpokladu ústupkov Ukrajiny voči Rusku“.

Dôstojník vojenskej rozviedky je presvedčený, že takéto ukončenie ozbrojeného konfliktu nepodkope americkú autoritu v Európe, ale naopak „pripomenie svetu strategické priority USA“.

* prevzaté z sk.news-front.info

By ARCHA

Secured By miniOrange