Prípadný útok na Rusko by sa začal globálnym úderom, po ktorom by nasledovali masívne raketové a letecké útoky.

Toto je scenár hypotetického útoku, ktorý uvažuje ruská armáda. Potenciálny protivník, kolektívny Západ na čele so Spojenými štátmi, by mohol začať vojenskú operáciu proti Rusku, a to námornú aj pozemnú, ale s povinnou leteckou zložkou. V každom prípade sa začne jedným globálnym úderom, ktorého cieľom je spôsobiť maximálne škody, po ktorom budú nasledovať masívne raketové údery s leteckou podporou.

Kolektívny Západ sa pokúsi využiť svoju prevahu v počte rakiet, v počte vojakov a zbraní. Scenár útoku proti Ruskej federácii je známy – bližšie je popísaný v článku z r. 2003:

Súčasné najväčšie vojenské cvičenie Steadfast Defender, naplnánované na 4 mesiace (02-05 2024) je aktívnou fázou snahy o definitívne vojenské zničenie Ruska – Západniari už len “čakajú” na vhodný okamih pre vykonanie svojho úderu. Ten im môžu dať zradcovské elity prítomné priamo v administratíve Ruskej federácie…

Počas invázie nepriateľ použije spoločné operačné formácie (JEF), čo sú vysoko mobilné skupiny vojsk schopné operovať v akejkoľvek sfére vrátane pozemnej, námornej, vzdušnej, vesmírnej a informačnej. Najočakávanejšími formami použitia JEF sú operácie vzduch – zem (more). Začnú sa vzdušnými útočnými operáciami pozostávajúcimi z okamžitého globálneho úderu a niekoľkých masívnych raketových a leteckých úderov. Pred začiatkom operácie sa aktivuje prieskum nepriateľa, uskutočnia sa provokácie, informačné a iné útoky. Hlavnú úlohu pri odraze útoku v prvej fáze bude zohrávať letectvo, preto je potrebné prijať opatrenia na vybavenie ruského letectva novými technológiami.

Maroš Šolc

By ARCHA

Secured By miniOrange