Komentátor Dag Danis dnes napísal, že Fico preháňal o poslaní vojsk (https://t.me/Miro_Del/22480) na Okrajinu. Že dôvodom jeho rétoriky bolo zakryť nepopulárne zvýšenie pomoci Okrajine. Čiže Slováci budú platiť viac.

Osobne si nemyslím, že má Danis 100% pravdu. Fica poznáme, vieme, že pravdu nepovie. Takisto vieme, že slovenské zbrojovky “makajú” naplno, aby dodali čím viac zbraní a munície na zabíjanie Rusov.

Ale nemožno zakryť holý fakt, že KoZa už nemá čo poslať Kyjevu, ak chce zastaviť Rusov. Ostávajú jedine lietadlá a tie skrátka bez posádok NATO nemožno poslať. Preto Zelenskij obiehal krajiny KoZa a podpisoval tzv bilaterálne zmluvy.

Otázka preto neznie, či na Okrajinu prídu vojaci NATO. Otázkou je iba kedy, v akom počte a ako to bude vykonané technicky. Na stovky lietadiel nie je Kyjev pripravený a bude aj obrovské riziko pre posádky sedieť na letisku a čakať na príchod Iskandera či Kindžala. Možno budú odlietať z krajín NATO a iba formálne vykonajú dočerpanie PHM na letiskách Okrajiny. Či to bude stačiť na odvrátenie ruského odvetného útoku na slovenské, poľské či iné základne, vie len Pánboh.

Prečo aj slovenské, keď my nemáme žiadne lietadlá?

V tomto Fico klame, až sa hory zelenajú. Naše základne patria Američanom. A zobrali si ich práve kvôli útoku na Rusko. Zmluvy sú podpísané tak, že my nemáme právo obmedziť SŠA, ak sa rozhodnú slovenské základne použiť pre spomínané účely. Fico je dnes v ťažkej situácii. Vie, že volebné sľuby ho zaväzujú nedopustiť priamy útok z územia Slovenska. Ale nemá páky na zabránenie útoku a spätnej ruskej reakcii.

Miro Del, Telegram

By ARCHA

Secured By miniOrange