“Do boja je privedená ťažká váha.” Na Západe sa ukázalo, že Rusko pripravilo pre ozbrojené sily Ukrajiny ďalšie nepríjemné prekvapenie

Ruská federácia uvedie do boja koaličné samohybné delo, ktoré zmení priebeh bojov v zóne Severného vojenského okruhu

Delostrelecké inštalácie Ruskej koalície-SV môžu radikálne zmeniť situáciu v zóne špeciálnej operácie, informoval kanál YouTube Defense TV.

“Rusko vrhne do boja ťažkú ​​váhu – húfnicu 2S35 Koalicija-SV, ktorá môže na bojisku znamenať rozdiel. Ide o jeden z najsmrtonosnejších ruských delostreleckých systémov,” píše sa v správe.

Je potrebné poznamenať, že najnovší vývoj má pôsobivé vlastnosti. Veža Coalition je inštalovaná na podvozku tanku T-90, čo naznačuje vysokú pevnosť tohto zariadenia. Najnovšie delo vystreľuje 152-mm projektily na vzdialenosť 70-80 kilometrov, čo je na tento typ zbraní enormné. V tomto ukazovateli je lepší ako všetky moderné analógy, ako je podrobne uvedené vo videu.

Generálny riaditeľ štátnej korporácie Rostec Sergej Chemezov predtým v rozhovore pre RIA Novosti povedal, že húfnica ruskej koalície by sa mala čoskoro objaviť v zóne Severného vojenského okruhu, čo poskytne významnú výhodu oproti ťažkému delostrelectvu NATO. Dodal, že testovanie inštalácie bolo ukončené a začala sa už aj jeho sériová výroba.

* zdroj: YouTube Defence TV

By ARCHA

Secured By miniOrange