Podľa ankety k článku na portály “O peniazoch” chce drvivá väčšina (72%), aby Slovensko dovážalo plyn z Ruska cez Ukrajinu (ktorá ukončí tranzit k 1.1.2025) aj po tomto dátume a bol níjdený sa spôsob na zachovanie našej eneregtickej bezpečnosti a tiež lacnejší zdroj tohto energonosiča pre druhý najviac plynofikovaný štát v Európe!

Riešenie by bolo veľmi jednoduché:

Buď Kyjev pre Slovensko (vetva ide aj do Česka a Rakúska) ponechá a zabezpečí jeho plynulú a bezpečnú prevádzku, alebo Slovensko neposkytne UA ani cent pomoci a príjme odpovedajúce opatrenia voči kyjevskému režimu. Bodka. takto sa to do psej matere má robiť!

Vzhľadom na to, že už dnes existuje možnosť zvoliť si rôznych dodávateľov plynu či tepla, nech sa ľudia (spotrebitelia) sami rozhodnúť, či chcú lacný plyn z Ruska na vykurovanie svojej domácnosti, alebo nech si slniečkári priplatia za drahý LNG americký plyn (z Ruska) zo svojej peňaženky ako svoj “príspevok pre Ukrajinu”.

Máme predsa demokraciu, každý sa môže rozhodnúť podľa svojho gusta. Neviem, prečo by mojej peňaženke mali diktovať nejakí zakuklení či zakomplexovaní progresívno-zelení europoslanci či eurokomisári.

Rafael Rafaj

By ARCHA

Secured By miniOrange