Prišiel čas viac TVORIŤ a menej TROVIŤ. A najmä prestať (konečne) BROJIŤ..

(2. časť)

In medias res. Začnime rovno sľúbenou „reportážou“ z trate pretekov o moc v štáte. Tam, kde sme skončili. Diagnostikovaním a pomenovaním stavu opozičnej politiky. Schizofréniou. Stavom, kedy neviete, čo hovoríte. Stav, kedy sa z vás stáva „veriaci človek“. Veriaci tomu, čo hovorí. V čase zahmlenia mysle..

I.

LEBO, ako inak si vysvetliť chovanie sa lídra tohto bežeckého družstva, človeka, ktorý na plnú pusu, verejne vytrúbi na adresu „progresívcov“, že sú pliaga. Aby sa zároveň s nimi začal bratríčkovať spôsobom, pri ktorom sa súdnemu človeku dvíha žalúdok. Od zhnusenia. A nie hocijako, hovoriac už o formách a praktikách bratríčkovania sa na tribúnach. Už aj formou najhnusnejšou, rozdeľovaním nákladov na organizovanie proti vládnych, presnejšie protištátnych prevratov – rukou spoločnou a nerozdielnou. Ba čo viac, už nepriamym „promom“, s neformálnym „FOR IVAN“ (Korčok) na tribúnach.. 

II.

Aby sa po tejto rozviklanej osobnosti prestavil verejnosti ďalší pretekár z trate, klubová šéfka v NR SR, Tá v roli „perlorodky“, bodujúcej už svojim prvým vystúpením,charakteristickým výrokom pre ňu samú pri jej následných verejných vystúpeniach. Výrokom na margo vládneho programu, skutočnou úvodnou perlou, ktorou sa predstavila na verejnosti, keď podľa nej (hnutia) pripomína „RÁNO po bujarej silvestrovskej noci“. Nuž, po takomto jej (verejnom) prejave sa javí, že je to pre ňu nič nezvyklé, lebo v tých „zdravotníckych zariadeniach“ to tak zvykne chodiť. Lebo tam  chorý človek považuje za chorého – zdravého…

A verte-neverte, bolo to iba jej úvodné „entrée“. Keď, ako je už verejne známe, angažovala sa za túto „bežeckú skupinu“ aj v téme, ktorej je pravdaže „ako doma“. V PRÁVE. Zabúdajúc, že v tejto odbornej disciplíne nejde už len nezáväzne vajatať, osobitne ak ide o zákon o štátnych symboloch a pravdaže o Trestný zákon a poriadok.

Lebo stáť v prvom šíku pri podávaní návrhu na odvolanie Blahu z postu podpredsedu NR SR za to, že zvesil zo steny ministerskej kancelárie obraz prezidentky a nahradil ho Che Guevarom – to sú hneď 2 psie kusy v jednom. Za lapsus za odvolávanie skrz obraz v kancelárií (s odporúčaním doučiť sa zákon) a zároveň za iný „OBRAZ“, za ten, ktorý svedčí o zmysluplnosti agendy toho „bežeckého ansáblu“. A tým aj o „úprimnosti“ hnutia riešiť OZAJSTNÉ záujmy ľudí v zákonodarnom chráme..   

A do tretice „agendového portfólia“ tohoto „právneho experta“- to už pýta iný žalúdok. Takmer zo „včera“, keď pred kamerami neudržala „očné emócie“, a srdcervúco obvinila koalíciu za pošliapavanie práva žien, presnejšie zato, že skrátila premlčacie lehoty pri trestnom čine znásilnenia – z 20 na 10 rokov.

A tu už končí „sranda“. A mohol by skončiť aj tento odľahčený slovník. Lebo toto je už bezbrehá „uličná urážka“ a „laická ukážka“, ako sa nedá „prednášať trestné právo“ človekom „z ulice“. S emóciami na perách a v očiach, ktoré „zabíjajú“ jeho obsah..

Lebo tie lehoty, neviem, či jej to niekto povedal, oni sa nevypustili z TZ. Iba sa zmenili na 10 rokov. A 10 rokov (slovom desať..) to je pre túto trestnú vec čas, v ktorom ešte ide regulárne preukázať vinu a trest páchateľa.

Alebo inak – vyzývame tú expertku, aby preukázala čo len jeden prípad – za 20 rokov platnosti tej 20 ročnej premlčacej lehoty – kedy došlo k preukázaniu viny a trestu páchateľa po 10-tich rokoch (!!!). To po prvé, pre klamlivé a podvodné šírenie „hoaxu“.

A hádam ešte dôležitejšie je, a o to zrejme tým vystúpením šlo – zanechať v podvedomí diváka TV dojem, že ženy boli hodené napospas násilníkom. S jediným „logickým“ dôvodom, s cieľom – VYSTRAŠIŤ. Tentokrát tú nežnejšiu časť. A urobiť to v „priamom TV prenose“ – s ohľadom na nepravdivý obsah – to už je odsúdenia hodné, nielen už nedôstojné, ale aj nebezpečne zavádzajúce divadlo.                 

A čo je v tejto súvislosti odpudzujúce, že sa už nepoľuje iba na návrh zákona „en bloc“, ako celok, ale výberovým spôsobom, výberom už jednotlivých skutkových podstát TZ, aby sa udržal v ľuďoch oheň (nenávisti voči koalícií, Smerom počnúc). Aby sa utvrdil vo verejnosti názor o „diabolských“ praktikách vládnej koalície. Až to pripomína rovnaký scenár, keď média už v roli (neskrývaných) politických aktivistov informujú z protestov už po jednotlivých mestách na Slovensku, dnes už s pritvrdením – aj zo zahraničia. Hnusné, hneď 2x..

(nechcem tento prípad zneužívať, lebo to možno táto pani myslela úprimne, len jej nepovedali, ako tomu Japončíkovi, aby už nestrieľal(a), lebo vojna už skončila; lebo v mysli súdnych ľudí už musí naskakovať pri tejto príležitosti asociácia na paniu z paláca, ktorá to už má vo výbave, a ktorá takmer dtto spôsobom na verejnosti falošne hrá na city nič netušiacich ľudí, „veriacich“).  

Logický záver : panej, hovoriac už opäť o tej z hnutia, sa zrejme málilo 2. miesto v tejto smutnej hitparáde, ktorý prekonal všetko, čo už neznesie nielen osobná morálka a stranícka etika, ale aj právo, to trestné, ktoré sa stalo už zjavným politickým nástrojom v boji o moc v tomto štáte. A už to nielen vyzerá ako v tom dánskom.. 

III.

A tento „majsterstuk- trhák“, verte-neverte – stále nezostal osamotený.

Lebo ako si inak vysvetliť, ako je inak možné pochopiť, že človek pri zdravom chápaní okolia „vytreskne“ : „TO JE DRZOSŤ“, na margo zvýšenia platov členov vlády. Tentokrát ide o drzosť „na druhú“, mysliac tým spresnenie, že touto formuláciou ide aj o doslovnú citáciu výroku pána X, a zároveň aj o hodnotiaci úsudok jeho obsahu.  

LEBO ten pán „z Marsu“ musí dobre vedieť, že ide o „červíka“, tiež „na druhú“. Aj na udici pre neuvažujúcich, aj jeho obsahom, zrozumiteľným hádam  už pre každého. Lebo pokiaľ ide o tú zrozumiteľnosť, tak musí byť každému súdnemu človeku jasné, že je nielen „nezdravé“, aby DNES mali podriadení ľudia na ministerstvách vyšší plat ako sám minister. To po nulté.

Ale po prvé, tých ministrov je možné spočítať na všetkých prstoch, tých, ktoré ten „mysliteľ“ má na tele. A možno si tým aj spočítať dôsledky (náklady) na verejný rozpočet.

A  po druhé, až po 150-te – nešiel mu jazyk rýchlejšie ako myseľ – keď mu už robia vrásky na čele náklady na verejný rozpočet za tých „pár ľudí“, prečo sa nepodíval na tú MASU 150-tich POSLANCOV, ktorí – každý z nich – až doposiaľ poberá, teda uberá (z toho verejného rozpočtu) rádovo nie o stovky, ale o tisícky viac ako členovia vlády..? Každý z nich. S inou (neporovnateľnou) zodpovednosťou všetkého druhu. A o iných   profitoch poslancov radšej pomlčím. To mu nevadí..?

Či len preto, že dnes už nerobí ministra na školstve, ale v NR SR ako poslanec..?

A nemusím sa pri tomto rozum-zastavujúcom excese ani oháňať takými „parazitmi“ v NR SR, ako je ten pán, čo leští Matovičovi topánky ráno, na obed, aj večer. A takých je tam na entú do kila..

IV.

Zeman by sa čudoval, že na jeho neohrabané, provokatívne výroky sa našli dnes ešte aj „šťavnatejšie“ bonmoty ako mal on. Nuž len tak ďalej, spolu-bežci, istotne si hovorí dnes a šúcha spokojne ruky – celý „atletický realizačný tím“ SMER-u. A uznáte, že má začo..

Len čo povedia na to tí oklamaní „diváci na trati“, ktorí sa postarali o opätovné súťaženie ich žltobieleho družstva v 1.lige..? Žeby to bola ozaj len fáza schizofrénie, pri ktorej nejde posúdiť svoje správanie na verejnosti zdravo..?

PS :

Neinformovanému čitateľovi pripomeniem ešte jednu metódu od nich. Takú, ktorá nesklame, ktorá nemôže nikdy sklamať. Hotový žolík tohto družstva. Priamo od ich experta na zdravotníctvo, toho bývalého Hegerovho poradcu.

Uvediem (príkladný) vzorec, ako sa naučili chytráci ísť na koalíciu. To je prípad, kedy uznáte, že je dobrý počin zvýšiť počet nových lekárskych adeptov a využijete ho zároveň ako terén na smeč, ktorým to zabijete protichodnou kritikou,  že sa nemajú kde učiť. A zároveň – pre prípad, že by tak chceli urobiť – jedným dychom kritizujú, že koalícia nešetrí, že prekračuje limity rozpočtu.

A z tohto bludného kruhu niet úniku. A on umožňuje týmto „chytráckym“ štýlom kopať koalíciu dokonca mandátu. Smutné od ľudí, ktorí to „Pax et Bonum“ majú vnášať do života..

A čo je už suterén – to je stav nepríčetnej kritiky koalície za prvých 100 dní v situácií, keď obštrukcie v parlamente sú ich hlavnou náplňou práce. Keď paradoxne vyčítajú koalícií nezáujem o riešenie problémov ľudí, aby len jeden-jediný z opozičných radov (neprekvapí, že z „obyčajného družstva“) sám brzdil svojím vystúpením v NR SR „premávku“ jalovým naťahovaním času – na celých, predlhých 7 hodín (!!!).

Bravó GRENDEL, si chlapík..

Malé PS : (v tej Pinelovej v PK  je vraj ešte voľné miesto, nehovoriac to ako urážku, ale z úprimného záujmu o jeho duševné zdravie. Lebo neviem, či mu to už niekto povedal, že nám už narástol nový Fidel v jeho najlepších rokoch..) 

V.

A keďže bežecké preteky na tomto úseku trate sú iba na samom začiatku, právom sa natíska otázka, s akým novým trhákom, s akou perlou príde toto (hodnotovo neukotvené) družstvo najnovšie..? Lebo oprávnená obava, ako iste uznáte, je namieste..

Problém ale je, že takéto praktiky v parlamente nie sú ich „voľno-časová aktivita“,  ale že je ich psia povinnosť mať v prvom rade na zreteli TO, prečo tam prišli, prečo berú toľké nekresťanské peniaze. Lebo v parlamente treba riešiť ozajstné bytostné záujmy ľudí. Capisco, už konečne..?

S dobrou radou na záver tomuto poblúdenému družstvu

Ak nemáte toľko rešpektu k výsledkom volieb – choďte od toho, a nechajte „bežať na trati“ tých, ktorí si vybojovali prvé miesta na štarte. Je to poctivé a korektné. Lebo v tejto fáze vás nejde vnímať inak – ako „pomocná škodná“ v parlamente. A už dokonca aj vonku, na ulici. S nečistým (spoločným) zámerom fungovať spôsobom : „čím horšie-tým lepšie“ v pozícií toho „užitočného..“.

A navyše aj „negramotného“ (v komunikácií tém hnutia na verejnosti).

A že nejde iba o NÁZOR, o tom svedčia FAKTY, ako (uvedené) SKUTKY, ktoré sa stali. A na ich (mravnej)  trestnosti nič nezmení ani prípadné „skrátenie premlčacej doby“ na preukázanie ich viny a zaslúženého trestu v prítomnej budúcnosti..

Secured By miniOrange