Anton Hrnko: Nový splnomocnenec vlády pre národnostné menšiny A. Horony dostal za úlohu vypracovať návrh zákona o národnostných menšinách.

Táto správa z facebooku Antona Hrnka ma šokovala. Je taká šokujúca, že sa jej až zdráham uveriť. Takýto zákon by popieral základné princípy slovenskej ústavy a základné princípy na ktorých je postavená slovenská štátnosť: Z hľadiska medzinárodného práva je Slovenská republika štát národný, keď Slovenský národ realizoval svoje národné právo na sebaurčenie.

Z hľadiska vnútroštátneho práva je Slovenská republika štát občiansky, v ktorom sú si všetci občania rovní vo svojich právach. Ak by v SR začal platiť Zákon o národnostných menšinách, tak potom by mal paralelne vzniknúť aj zákon o štátotvornom národe, alebo to už nie??? Ak prijmeme špecifický zákon o jednej menšine, začnú sa analogického zákona dožadovať aj iné menšiny, takže bude potrebný zákon o náboženských menšinách, zákon o sexuálnych menšinách, zákon o menšine hendikepovaných, atď., atď.

Ak prijmeme taký zákon, prelomíme princíp medzinárodného práva, ktorý hovorí, že menšinové práva sú prísne individuálne. Zákon o národnostných menšinách by bol totiž zákon o kolektívnych právach. Prijatie takéhoto zákona by znamenalo otvorenie dverí pre zrušenie Benešových dekrétov. Tento problém je naozaj akútny, keďže vidíme tlaky na zrušenie Benešových dekrétov v ČR cez majetky Lichtensteinov.

Ak by došlo k prelomeniu Benešových dekrétov, tak by si svoju štátnosť neudržala ani Slovenská republika, ani Česká republika. Na mieste je otázka, kto nastolil potrebu takéhoto zákona? Je to jeden z výsledkov návštevy R. Fica v Budapešti? Pýtam sa, kto potrebuje takýto zákon a na čo? Je László Ravasz na ministerstve školstva na to, aby vypracoval legislatívu o školskej autonómii?

Komu tu chýbajú nejaké práva a aké?

Je potrebné jasne povedať, že všetky takzvané menšinové práva budú v konečnom dôsledku viesť ku vzniku no-go zóny na južnom Slovensku, keď Slováci juh opustia a ostane tam len jedna menšina. Pozor, už sme to v SR zažili! Prvá no-go zóna v Európe nevznikla v Británii, Francúzsku, či Dánsku, ale v Slovensku! Stal sa ňou Luník IX, keď civilizovaní obyvatelia Luníku IX ho postupne opustili a celé sídlisko ostalo v rukách asociálnej menšiny!

Aj takýmto sociálnym tlakom môže vzniknúť no-go zóna! Na južnom Slovensku je to už očividné, napríklad pre lekára neovládajúceho maďarčinu je juh absolútne neatraktívny, pre záplavu menšinových práv, ktoré by musel v práci vykonávať. Na juhu v inzerátoch na pracovné pozície je bežná vetička: „Znalosť maďarčiny vítaná!“ čo v praxi znamená, že Slovák to ani nemá skúšať.

Masívny zánik slovenských škôl, už ich zanikli za posledné roky desiatky a celý rad ďalších foriem mäkkého nátlaku, napríklad bezpočetné návštevy a akcie členov maďarskej vlády s juhoslovenskými menšinovými samosprávami, vztyčovanie maďarskej štátnej zástavy, dokonca vztyčovanie akejsi zástavy felvidéku, adorácia vojnového zločinca Jánosa Esterházyho, to všetko vytláča Slovákov z juhu, ktorý sa pomaly mení na no-go zónu bez Slovákov. Podľa Wikipédie máme medzi SR a Maďarskom 50 hraničných prechodov pri dĺžke hranice 654 km.

Znamená to prechod každých 13 km. S Poľskom máme 15 prechodov pri dľžke hranice 541 km, t.j. každých 36 km. Prečo ich máme s Maďarskom 3x viac? Už dnes je juh obchodne, ekonomicky, podnikateľsky, dopravne, skrátka kompletne logisticky s Maďarskom prepojený lepšie ako so severom Slovenska. Z juhu do Budapešti sa dostanete ďaleko ľahšie, rýchlejšie a pohodlnejšie, ako do Bratislavy, či Vysokých Tatier. Univerzita Jánosa Selyeho v Komárne je absolútny svetový unikát: Je to jediná univerzita na svete, ktorá vznikla na národnostnom princípe.

Všetky univerzity vznikli a vznikajú na vedeckom princípe, pre potreby vedy, iba jedna jediná na celej zemeguli vznikla na princípe etnickom – pre jednu národnostnú menšinu, tá v Komárne. V Nemecku žije 2,5 milióna Turkov, ale turecká univerzita tam nie je. Takže aký zákon? Aké nové práva? Takýto zákon by kodifikoval akurát to, že v „tejto krajine“ žijú maďarskí nadľudia a slovenskí butatóti. Takýto zákon by bol klincom do rakvy Slovenskej republiky. Načo nám potom bude trinásty dôchodok, alebo ministerstvo športu? Vyzývam vládnu koalíciu, aby sa spamätala.

AUTOR: Dr. Štefan Paulov.

By ARCHA

Secured By miniOrange