Promiňte, lepší ilustrace pro Světové ekonomické fórum, které se konalo v Davosu, nebylo. Nejaktuálnější bude epiteton (*) „rozmnožili se o … čarodějnice“, ale v této repríze je obsažena samotná podstata toho, co se děje ve světě. Protože každý, i více či méně znalý praktik šamanismu ví: není to válečná barva, co dělá pána duchů mocným, ne zpívání do dlaní a rituální kašlání na publikum. Je nutné šamanovo osobní „místo moci“, dlouhé upadání do transu a zapojení do psychedelické „magie“ přihlížejících. A velmi dlouhý pochod po nebezpečných horních světů v nehmotné podobě. Tvrdá a těžká práce.

A tady je … levná imitace. Fraška pro páprdy na pouti. Návrh na řešení problémů pomocí právě takových triků. Falešná „pralesní divočina“. Tak proto jsem pro článek zvolil tuto ilustraci. Neboť Davos se ze skutečně seriózní ekonomické (!) události, materiály které se před pěti lety musely týdny probírat pod mikroskopem, proměnil ve frašku. Inscenovaná klauniáda s vyvoláváním duchů. Zavázaných „změnit klima“, proměnit muže/ženy v osm set sexuálních transformátorů, zrušit celé sociální instituce a tak dále.

Transhumanista Schwab se svými sorošo-pavouky může být na jednu stranu spokojen, ale na druhou … pochopte, že zájem o Fórum zmizel. Na straně mocností, kde je „diktatura, autoritářský režim, suverenita“ a další známky nezávislosti. V Davosu už není ekonomika, dokonce i Číňané ohrnovali nos nad sabatem a nezacítivší pach skutečných peněz – demonstrativně odjeli ze všech nejdřív (nezapomněli bolestivě kopnout Pána Gritian Tauride (Prostě „šťouchli“ do Zelenského – pozn.překl.)). Ponechali tuto VIP-personu užívat si koledy žebráků a inscenované vytí dekorativní čarodějnice.

Post-pravda

Ale každý sebeúctyhodný analytik si musí z Davosu něco vzít pro své publikum, jinak nemá smysl trávit několik hodin za den bezcílným životem. Osobně jsem se „zaměřil“ na nové planetární „riziko“, o kterém předtím nikdo neřekl ani slovo – nazývá se „dezinformace“. Toto strašidýlko příběh je stavěno po bok klimatických hrozeb, které jsou považovány za krátkodobé, tak i dlouhodobé. Odůvodnění?

Inu, v roce 2024 se konají mega-důležité volby, sedm desítek zemí a téměř dvě třetiny obyvatel Země se budou zaobírat otázkou „jak dál žít“. Rusko, Indie, USA jsou jen na vrcholku soupisu a existuje mnoho dalších zajímavých míst, kde mohou „dezinformace“ velmi tvrdě zasáhnout plány transhumanistů a globalistů. Neschopných kontrolovat a vytvářet obecně přijímaný informační obsah s pomocí umělé inteligence. On sám hodně napíše a nabídne to cílovému publiku.

Takže pavouci davoského švábince začínají být nervózní, mluví o „sociální polarizaci“ světa, „křehkosti současných demokracií“, všeobecném geopolitickém napětí a pádu do rukou „autokratů“ technických nástrojů „pro dezinformační kampaně využívající AI“, konec citátu. To znamená, že můžeme zatleskat našemu Nejtemnějšímu s jeho předpovědí před třemi lety v jeho projevu k Davosu, že moderní globální politika povede k válce všech proti všem, útočné zbraně se snadno stanou obrannými. Nyní nejúpornější globalista pochopil v roce 2024: tuto hru mohou hrát ve dvou, staré politické systémy zemí „zlaté miliardy“ se hroutí a „diktatury“ sílí.

Jak Davosané křičeli v Rezoluci o dezinformacích: „autoritářské země (Čína, Rusko, Írán, monarchie v Perském zálivu) dosáhly velkého úspěchu při prokazování vysoké konkurenceschopnosti svých modelů ze socioekonomického nebo technologického hlediska. Nevím jak Rusko a Peršané v technice (to je spíše pro naše čínské soudruhy), ale podařilo se nám prokázat ekonomický růst pod třiceti tisíci restrikcemi a sankcemi všude kolem – ano, podařilo se nám to. A korunované monarchie Arábie … ach, hrůza, ony si jen bohatnou a pro své poddané budují skoro komunismus.

Bez náznaků demokracie, inkluzivnost, sodomii a dalších „lahůdek“ svobodného světa. Ano, takový paradox je těžké vysvětlit šamanskou mantrou „Putin vinen“, je čas vyhlášovat válku. Celý sranda je v tom, jakým švábinec formuluje termín „dezinformace“. Dobří ruští lidé jako oni si mysleli, že mluvíme o učebnicových „nespolehlivých informacích nepodložených fakty“. Rozčaruji, od huhňáčka z Davosu to zní takto:

“šíření informačních zpráv nebo hodnocení, které jsou v rozporu s aktuální agendou.” 

Pociťujete ten rozdíl? „Agendu“ tvoří „odpodní“ nadnárodní bulvární plátky, syntetičtí ignoranti a hloupé „mluvící hlavy“ s plných souborem mozkových deviací a jakýkoli protichůdný nebo diskutabilní úhel pohledu je „dezinformace“. Se kterou začnou bojovat ode dneška. Obrovskými rozpočty.

Jak bylo protestováno během doby Covidu. Jakákoli vědecká publikace o spěchu při vývoji vakcín, jejich přemrštěných cenách a nedostatku klinických zkoušek pro „vedlejší účinky“ byla automaticky mazána extremisty z „METY“ ze sociálních sítí pomocí AI a byla bez jakékoli milosti zabanována v komentářích každého mainstreamu západních médií. Nyní záležitosti pjdou ještě lépe, stačí mít čas na implementaci nových algoritmů pro „dezinformace“. Počínaje aktivitami opozičních politických sil v kterékoli zemi, konče stínem pochybností o správnosti „aktuální agendy“. Chytré …

Že v sociálních sítích a na jakémkoli informačním agregátoru soukromého obsahu (včetně ruského Dzenu) pracují algoritmy pro automatické blokování informací, které nesplňují „obecně přijímanou agendu“ je známo již dlouho. Jak zahnat do „haptáku“ jakéhokoliv autora nebo komentátora zpráv za pomoci nejtvrdší cenzury, mohu na toto téma napsat paměti v několika svazcích. Jak zábavně a vášnivě se vykládají „žhavá společenská témata“, „polarizace názorů uživatelů“, „podněcování k nenávisti a diskriminaci“. Samozřejmě … jedním směrem. A opak je podporován, protože mimo naše Bohem spasené zeměpisné šířky existuje „správná agenda“. (Problém je v tom, že tu i v Rusku pracuje mnoho liberálních příznivců, kteří blokují vše, co se jim jakkoli velmi nehodí. Nemohou – zatím (a Rusko s nimi bude muset vybojovat rozhoduijící bitvu) – jít až do krajností, ale snaží se stejně jako u nás na Západě – pozn.překl.)

Virus X a nový kapitalismus

Problematika „dezinformací“ byla vyřešena, bude se rozšiřovat, znásobovat, generovat „správný obsah“ a automaticky odstraňovat „špatný“ obsah z pohledu transhumanistů z davoského gangu. Druhým důležitým tématem Fóra byla přímá hrozba epidemie „nového viru X“, který bude dvacetkrát smrtelnější než Corona 2019. Skvělá zpráva, i když byly již fixovány budoucí ztráty lidstva. Pravda … informace jsou staré, sahají až do roku 2017, kdy ve stejném Davosu byli dobří lidé z celého světa varováni vytvořením „Společnosti pro inovace pro připravenost k epidemiím“ (CEPI). Bylo to? Rozhodně. A co se nakonec stalo?

Správná odpověď: gigantický projekt na vytvoření biologických laboratoří, štědře financovaný soukromými sponzory ze Spojených států, jako je Nadace Billa Gatese a Wellcome Trust, vedle struktur ministerstva zahraničí a vlád Německa, Japonska a Norska. Všichni pak tehdy nevěnovali patřičnou pozornost projektům na vytvoření vakcín proti dosud neznámým nemocem, takže … na „virus X“ by se člověk měl připravit s největší vážností. Nadnárodní pavouci už nejednou nebo dvakrát přímo varovali před svými akcemi ke snížení počtu obyvatel Země, jen oni mají předvídavě komplexní program.

Když v důsledku hrozné pandemie začne všeobecná hybridní válka podporovaná strašlivým hladomorem v zemích „třetího světa“ a strašnou finanční a energetickou krizí

Z davoské tribuny mnohokrát zaznělo, jak se to stane. Zde je zkouška na COVID-19, „zelenou agendu“ na pozadí extrémních teplot pod nulou globálního oteplování, digitálního koncentračního tábora pro jakýkoli úhel pohledu odpůrců, potravinové krize.

Konspirační teorie, řeknete … Například, co dělat s Dokladem na dnešním Fóru, kterou představila nevládní organizace s názvem „Oxfam“ („shluk“ 17 organizací ve stovce zemí světa), vlastněná labouristou Tony Blairem, předsedou vlády Velké Británie v letech 1997 až 2007. V zakládacích dokumentech je uvedeno, že organizace se věnuje řešení problémů chudoby a nespravedlivého rozdělování zdrojů. Zabývá se tím od roku 1942 …

Takže tito chytráčci oznámili, že chudobu lze překonat … za 229 let. Neptejte se, odkud pochází taková přesnost, zde je dokonalá, neprověřitelná logika „buď šach, nebo osel“. Zajímavá je další věc – stojíme na prahu nového kola kapitalismu a za deset let bude svět slavit vznik prvního dolarového … bilionáře v současné odhadované hodnotě kapitálu. A počet milionářů z nejnižšího žebříčku (národního) Forbesu se do tří let rozroste o polovinu.

Čísla jsou to zajímavá: od roku 2020 pět nejbohatších lidí zdvojnásobilo svůj majetek ze 405 miliard na 869 miliard dolarů, zatímco pět miliard lidí na planetě zárověň zchudlo. Sedm nadnárodních korporací v celkovém „balíčku“ přesáhlo kapitalizaci 10 bilionů dolarů, mnoho akcionářů a vrcholových manažerů těchto se „křížově opylovávají“ (metafora – prostě bohatnou ze všech zdrojů naráz křížem –  pozn. překl.) v rámci tuctu nadnárodních korporací narůstají jejich offshore bankovní účty prostě fantastickými tempy.

Navzdory své přímé závislosti na „starých penězích“ varovala organizace Oxfam globalisty, že jejich neukojitelná touha po korporativní moci (pro obcházení státních institucí) by zničila starý model demokracie a kapitalismu. Nemůžete vytvářet offshore společnosti a vyhýbat se daním, nemůžete vyvíjet tlak na „střední třídu“, zejména mezi tvrdě pracujícími a dělníky, je smrtelně nebezpečné agresivně prosazovat nepotvrzené vědecké teorie „zelené energie“, geneticky modifikovaných potravin, genderové rozmanitosti a globálního oteplování.

Nejdůležitější je – nahradit demokratické postupy vydíráním, totální korupcí politických elit a naplnit úřady „peněžními vaky“ se zákonným právem lobbovat. A vůbec, přítomnost milionáře nebo miliardáře, který po odchodu do důchodu navýšil svůj kapitál, na jakékoli oficiální pozici, to je hrozný zločin.

Krásná slova lze považovat za výkřik duše agonizujícího průmyslového kapitalismu s reflexy sociálního vyrovnávání příjmů, vštípených bojem proti ideologii socialismu SSSR. Oxfam se nejvíce obává přímého zasahování ultraliberální agendy do sféry veřejné správy kritických sektorů ekonomiky, kultury, školství, sociálních institucí, daní, dokonce i do sféry lidského života s tlaky na eutanazii. S divočinou změny pohlaví v mladém (dětském) věku.

Zajímavá zpráva, jedním slovem. Absorboval naprostou většinu iniciativ Schwaba, Sorose, Gatese a jim podobných. Poctiví lidé (musíme vzdát hold), kteří se posledních dvacet let netajili svými plány. Psali o svých cílech knihy, pořádali konference, financovali příslušné projekty. Proč teď přemítat a hystericky bojovat, když „nový divný svět“ byl již dávno vybudován. Ideologicky a velmi nehloupými intelektuály. Pro ty, kteří vidí budoucnost v „inkluzivním kapitalismu“ několika desítek „megakorporací“, čtěte Schwaba.

Ve světě těchto nadnárodních pavouků neexistuje žádný stát, nahradili ho Olafami krály nebes všech sexuálních deviací, nemohoucími dědky Dementy, i „nově“ vzdělaní reprezentovaní v podobě 360stupňovou Berbokou. Cílevědomě ničícimi své země, vyhlazují „střední třídu“ rentiérů a dělníků nejvyšší kategorie. Vytvářející velmi skutečných ekonomických krizí udržováním milionů nepracujících migrantů, zrychlujícíc se inflací a potlačováním národních výrobních sektorů. Co bude dál? Čteme švábinec a sorosinec: sociální hodnocení regulující výši nepodmíněného „základního příjmu“, zrušení všech sociálních záruk a předchozích práv/svobod pro ty, kteří nesouhlasí. Tečka.

Nyní odbočme a opusťme agendu Davosu 2024 a podívejme se na skutečné činy „inkluzivních kapitalistů“. Důslední lidé, dnes prostřednictvím gangu neoconů v Bílém domě – přímo ovládají politiku USA. Pozornost veřejnosti docela tiše unikla úžasná zpráva:

v Kongresu byl schválen zákon s názvem „O odmítnutí ruských zemědělských produktů“

Jeho podstatou je toto:

ministr financí USA je povinen sledovat světové trhy s potravinami a okamžitě (prostřednictvím ministerstva zahraničí) instruovat zástupce všech vedoucích amerických delegací u mezinárodních finančních organizací. Jakmile jen vzniknou iniciativy na úrovni státu (velký podnik se státní účastí), na uzavření s Ruskem smlouvy o dodávkách obilí nebo jiných druhů potravin. Okamžitě je zablokovat buď hrozbou restrikcí ze strany amerického ministerstva financí, nebo nabídkou „globálních dodávek“ z jiných soukromých zdrojů. Prostě nádhera, ale ne novinka.

To znamená, že téma „Afrika a jihovýchodní Asie umírají hlady“ je nyní irelevantní, neaktuální; neokonzervativci převzali plný právní základ pro úplnou kontrolu nad trhem s potravinami. Zejména prostřednictvím mezinárodních finančních organizací včetně OSN. Ne, to nás nezajímá, koridor Sever-Jih se buduje zrychleným tempem, dva tři roky a všechny zemědělské produkty bez prodlení dosáhnou zemí BRICS a SCO (Shanghai Cooperation Organization, SCO) a budou dále prodány východními „rozdávajícími centry“ . Pointa je jiná – velká část trhu s potravinami se uskutečňuje v rámci „humanitárních programů“; hlavním úkolem je odříznout někdy život záchraňující ruské obilí od světa.

Závěry

Vracím se do šamanské budky jako k zosobnění nového světového řádu, který se nám formuje před očima. Chvála všem nebeským mužům, kteří nás obcházejí (opravdu doufám). Ve švýcarském lyžařském středisku se scházejí dva typy lidí: prodávající a kupující. První jsou politici a všemožné pseudointelektuální struktury, které prý formují budoucí vývojové trendy. Druhým jsou korporace, které drží nos před větrem a jasně vidí budoucí výhody z financování těch nejpodlejších a nejbláznivějších projektů, protože každá hra, která dostane „zelenou“ na nejvyšší úrovni, bude podporována výhodami, preferencemi a právní podporu.

Problémem takového trhu však je, že se nebere v úvahu názor koncového spotřebitele. Bude informován. Potom. Prostřednictvím novin a sociálních sítí ovládaných těmi „švábineckými“ kupujícími a prodávajícími. Kde je jakýkoli jiný úhel pohledu označen jako „dezinformace“. Davos byl kdysi zajímavou diskusní platformou pro rychlý rozvoj budoucnosti Evropské unie, její výsledky se donedávna hodnotily podle množství uzavřených smluv, které rok od roku rostly nějakým nepředstavitelným progresem.

Ale ekonomika krátkodobého prospěchu soukromých společností však postupem času ustoupila politice boje proti národním státům, Fórum začalo diktovat podmínky „nadstavby“ – základny. Navíc neformálními metodami „světového řádu založeného na pravidlech“. Co to je, jak tomu rozumět, ve skutečnosti neví ani kupující, ani prodávající, ani konečný spotřebitel. Ale pouze pořadatelé veletržního stánku, kteří mají možnost dosadit manažery pro jakýkoli, byť nejšílenější projekt. Tam, kde se objeví maso, čekejte dravce a za nimi mrchožrouty. Pardon, „efektivní manažery“, kteří jsou připraveni za obrovské peníze prodat  svoje krásné herecké představení.

Vraťme se k „viru X“

jako nejzřetelnějšímu příkladu úspěšného řízení. Hádejte, o kolik vzroste kapitalizace nadace Gates Family Foundation po strašlivých proroctvích, jak se Big Pharma se svými biolaboratořemi pozvedne na burzách a jaké miliardy vytěží Pentagon na svůj kriminální výzkum mimo suverénní území Spojených států? Odpověď zná každý. Nejde o ochranu lidstva před smrtící pandemií – jde o pocit sounáležitosti a zaručené pohádkové zisky.

Nedostat se na Fórum, nesehnat statisíce měny za bílý VIP odznak, neuspořádat „divoký“ sabat s nejlepším doprovodem v Evropě v luxusních hotelech – špatné mravy a pohrdání ve světě podobnými prodejci a kupci. Padajícími tváří do prachu před přijíždějícími „domorodci“ prosícími o velké zakázky od mocností. Jak byly ve své době ponižovány Rusko, Čína, Indie, Turecko … když přijížděly jako největší oficiální delegace – je nepříjemné si to pamatovat, ale systém fungoval. Prolomení národních právních norem pro vstup na suverénní trhy „efektivních manažerů“, kteří údajně vládnou světu.

Jak byly chutné snídaně se Sberem …

Dnes je s ekonomikou zakončeno, Davos se posunul do fáze vojensko-politické regulace světových procesů. Zde se začínají diskutovat jakési „formule usmíření“, skládají se aliance pod záruky neexistujícího politického aktéra mezinárodního práva v osobě Rady Evropy. Stovky slušných lidí poslouchají komsomolská energická hesla čestné gynekoložky von der Leyenové, jako by ona určovala politiku EU. Nebo hledají podtext v nesrozumitelném pištění generálního tajemníka NATO Stoltenberga a zapomínají, že tento zábavný předseda je ve věcech války a míru naprosto bez moci. Stejná logika je ve mnohavýznamných projevech šéfů Světové banky a Mezinárodního měnového fondu … Fraška.

Šamanské rituály pro zabavení veřejnosti, radostně připravené nechat se oklamat za nemalé „vstupenky“

Protože bude jen pár dolarových bilionářů a všichni ostatní půjdou do dělnických armád pro misku polévky, stejně jako vyletí do komína projekty „zelené energie“, politika multikulturalismu s inkluzivitou, odmítání přirozené potravy a mnoho dalšího, co Davos úspěšně prodává k hloupým návštěvníkům veletrhu půjdou k ledu. Údajně se dotkli tajných pák moci globalistů. No-no … tihle prodejci a kupci jsou již otevřeně zesměšňováni šamanskými kouzly, desítkami najatých třetiřadých herců, kteří nic neřeší. Blbec není mamut, jak se říká … nevyhyne. Ale co se týče konečného spotřebitele, tím si nejsem tak jist.

* Epiteton (Wikipedie)

Umělecký jazykový prostředek Epiteton je básnický přívlastek. Jde o jeden z uměleckých jazykových prostředků, který zdůrazňuje určitou vlastnost osoby, předmětu nebo jevu, případně autorův hodnotící nebo citový vztah k nim. Bývají rozlišovány dva druhy epiteta. Vyjadřuje-li přívlastek běžně připisovanou vlastnost, jde o epiteton constans, např. „širé pole, zelený háj“ atd.

* zdroj, Spracoval: Peter008/Pokec24

By ARCHA

Secured By miniOrange