Hútíové triumfují! Putin už formuje Africkou armádu! Washington vyhrožuje Izraeli!

Trpaslík sráží obra na kolena! Jemenští Hítíové, podporovaní Putinovým spojencem Iránem včera opět svými levnými drony prorazili obranu US-NAVY a zasáhli a poškodili další, už 3-tí, americkou nákladní loď za poslední týden.

Proslulá americká vojensko-analytická korporace RAND už oznámila, že “citlivé nákladní lodě” proplouvající Rudým mořem kolem území jemenských Hútiú nelze v žádném případě účinně ochránit proti jejich “moderním smrtelným zbraním”. A  že ani systém konvojů střežených západními loďstvy nedokáže zabránit ekonomicky neakceptovatelným ztrátám. Podle analýzy RAND je na celém světě pouze 780 kriticky důležitých lodí Ro-Ro, které jsou naprosto vytíženy přepravou mezi Asii a Evropou a USA, a nutnost obeplouvat Afriku vyvolá více než 10% ztrátu přepravní kapacity lodí Ro-Ro, kterou nelze nijak nahradit, a to povede k  dramatickému omezení přepravy nákladů mezi USA, EU a Asií.

Oblast Panamského průplavu ke všemu letos zasáhlo nebývalé sucho, které už vyvolalo nutnost omezit průjezdnost námořních lodí kanálem. Podle analytiků sucho v Panamě nějakou dobu potrvá, a to celou katastrofu světového obchodu vyvolanou Hútíi, kteří se postavili na stranu Palestinců proti Izraeli, jenom podtrhuje!

Americké mamutí obchodní řetězce Tractor Suply, Target, švédská Ikea už oznámily zákazníkům, že zboží z Pákistánu, Indie i Číny dorazí se značným, až třítýdenním zpožděním, a automobilky Volvo a Tesla v Evropě už přerušily výrobu! Pokud budou operace Hútíú proti západním lodím pokračovat, situace se bude jen zhoršovat. RAND proto vyzývá vládu USA k okamžitému zajištění bezpečnosti námořních tras po celém světě, neboť má obavy, že jakákoli další komplikace, by mohla být pro západní obchod a ekonomiku fatální. Čína se zřejmě na celou krizi vyvolanou současnou Izraelsko-palestinskou válkou a zásahem Hútíú proti podporovatelům Izraele připravovala dopředu, neboť nyní urychleně dokončuje stavbu desítek lodí Ro-Ro, které mají ovšem přepravovat především čínská auta a výrobky.

USA včera večer opět zaútočily další raketovou salvou na Hútíe. A to navzdory doporučení RAND o nesmyslnosti pokračovat v leteckých a raketových útocích na Hútijské rebely, protože jejich předchozí ostřelování raketami vždy ukázalo, že jim v podstatě není, co zničit.

Administrativa Bílého domu včera těsně před výpravou ministra zahraničí Blinkena do Tel-Avivu začala překvapivě různými  polooficiálním i oficiálními kanály šířit, že Biden už má Netanjahua plné zuby, a pokud Netanjahu rychle nepřijme arabské podmínky na mír, včetně uznání Palestiny, Washington je připraven jej nechat svrhnout, a diplomaté USA, a různí jejich poslíčci, na tom v Izraeli už začali pracovat.

Americká armáda včera podle Teheránu v důsledku neustálých náletů raket a dronů na své základny v Sýrii zahájila stahování ze základen v okolí velkého letiště  Qamishlii. Stahuje se prý 500 vojáků. USA zprávy Teheránu zatím nepotvrdily, ani nevyvrátily.

Velitel jednotek Ruské národní gardy Viktor Zolotov oznámil zahájení náboru dobrovolníků z celého světa i z Ruska do nové žoldnéřské armády, která bude řízena Ruskou gardou. První armáda se formuje pro boje na Ukrajině, druhá armáda pro boje v Africe. Délka kontraktu pro Ukrajinu je nejméně 6 měsíců, pro Afriku nejméně 9 měsíců. Výplaty pojistek za smrt i za zranění jsou zaručeny Ruským státem. Poradce prezidenta Středoafrické republiky Fidel Ngouandika ve stejnou dobu oznámil, že vláda už připravila pozemky pro velkou ruskou základnu a letiště v Africe. Na základně má být umístěno až 10 000 vojáků ruské armády a příslušníků žoldnéřských jednotek Ruské národní gardy.

Sečteno –  Podtrženo: Hútíové srážejí Washington na kolena, a ten se tak rychle snaží donutit Izrael k míru, než bude pozdě, a velká část světa skončí v plamenech. Nerušený americký globální obchod je náhle důležitější než Izrael! Tak to tu ještě nebylo! Zelenskyj se tak může těšit na velké Putinovo vítězství. Tím spíš, že i Emmanuel Todd, muž, který vědecky předpověděl čas rozpadu SSSR i důvody, které k němu povedou, nyní oznámil, že porážka Kyjeva je absolutně nevyhnutelná!

AUTOR: Michael Svatoš

By ARCHA

Secured By miniOrange