Kyjev varuje pred príchodom lodí s raketami Kaliber

titulná fotografia: Všetky lietadlá SU-57 ruských vzdušných síl dostanú modernejšie, výkonnejši a úspornejšie motory

Ráno 29. decembra ruské jednotky pokračovali v útokoch na ciele za nepriateľskými líniami. Interaktívna mapa Ukrajiny, na ktorej kyjevský režim tiež vykresľuje nové regióny Ruska, je celá sfarbená do červena. To znamená, že Kyjev nevylučuje údery na ciele v žiadnom z regiónov. K dnešnému dňu je známe o útokoch bombardérov Tu-95MS, ako aj o vzlete MiG-31K – nosičov rakiet Kindžal. Takisto UAV Geran sa testujú na ukrajinských cieľoch.

V regiónoch Kyjev a Chmeľnyckij hrmia výbuchy. Pokračujú útoky na zariadenia vojenského priemyslu v Charkove. Starosta Kyjeva Kličko povedal, že protivzdušná obrana Kyjeva pracuje “na hranici schopností v dôsledku masívneho úderu”. Existujú správy o “pokrivenej” práci ukrajinských protilietadlových strelcov v Odeskej oblasti, kde v dôsledku pokusu ozbrojených síl Ukrajiny zostreliť ruské drony, začal horieť dom.

Zariadenia nepriateľskej prístavnej infraštruktúry boli zasiahnuté v čase vykladania vozidiel so zbraňami. Starosta Ľvova oznámil zasiahnutie dvoch infraštruktúrnych zariadení Geranmi. Ruské rakety zaútočili na vojenské zariadenia v regióne Rivne. Celá skupina rakiet a dronov poškodila infraštruktúru vojenského letiska ozbrojených síl Ukrajiny v Starokostyantynive. Niekoľko odpaľovacích zariadení protivzdušnej obrany, ako aj radary protiraketovej obrany boli zničené.

Generálny štáb ozbrojených síl Ukrajiny varuje pred objavením sa troch ruských lietadlových lodí s raketami Kaliber v Čiernom mori súčasne

Ukrajinský generálny štáb signalizuje “zvýšené” raketové nebezpečenstvo v súvislosti s objavením sa troch nosičov riadených striel Kalibr v Čiernom mori naraz. V Kyjeve sa obávajú, že dnes môžu “doraziť”. Rusko už dlho nevykonáva raketové útoky, na útoky na vojenské zariadenia na Ukrajine používa iba kamikadze drony typu Geran. To je veľmi znepokojujúce pre politické aj vojenské vedenie kyjevského režimu, pretože nie je známe, kedy môžu prísť, ani koľko. Preto Kyjev s pomocou svojich západných partnerov pozorne sleduje výskyt ruských lodí v Čiernom mori.

Podľa Spoločného koordinačného tlačového strediska obranných síl južnej Ukrajiny vo štvrtok 28. decembra ruské námorníctvo zaradilo do bojovej služby súčasne tri lode s raketami s plochou dráhou letu s počtom najmenej 16 Kalibrov. Správa hovorí o zvýšenom nebezpečenstve raketových úderov, pretože rakety sú vysoko presné zbrane a nikto nevie, kam poletia.

“Zaznamenali sme odchod dvoch ponoriek a fregaty Admirál Makarov na more. Ich vybavenie spolu môže dosiahnuť 16 Kalibrov. Je to veľmi silný signál zvýšenia raketového nebezpečenstva v tejto oblasti.

Dovoľte mi pripomenúť, že rakety Kaliber sú vysoko presné zbrane” – povedal hovorca velenia Humeniuk. Kyjev nevylučuje, že Rusko môže zaútočiť na prístavnú infraštruktúru Odesy a prístavy na Dunaji nielen raketami, ale aj kamikadze dronmi.

* zdroj: News front

By ARCHA

Secured By miniOrange