(Rhoda Wilsonová, Expose News) Svetové ekonomické fórum na svojej webovej stránke Global Water Initiative (Globálna iniciatíva pre vodu) s odvolaním sa na nadchádzajúcu Vodnú konferenciu Organizácie Spojených národov radostne vyhlasuje, že nastala globálna chvíľa pre vodu. Webová stránka musí byť neaktuálna, pretože konferencia OSN o vode bola už dávno.

V marci 2023 sa v New Yorku konala Konferencia OSN o vode, ktorú spoluorganizovali vlády Holandska a Tadžikistanu. Je to prvý raz po 46 rokoch, čo sa táto konferencia konala. Prvá bola v Argentíne v roku 1977.

„Dúfame, že by to mohlo vyústiť do „parížskeho momentu“ pre vodu (odvolávka na Parížsku dohodu o klíme) – pretože voda je rovnako kritická ako klíma,“ uviedli Henk Ovink a Sulton Rahimzoda.

Ovink je osobitným vyslancom Holandského kráľovstva pre medzinárodné vodné záležitosti. Rahimzoda je osobitným vyslancom prezidenta Tadžickej republiky pre lídrov v oblasti vodnej a klimatickej koalície.

Na webovej stránke konferencie OSN poznamenáva: Voda je téma, na ktorú sa vzťahujú ciele trvalo udržateľného rozvoja… Ale náš pokrok v plnení cieľov a cieľov súvisiacich s vodou zostáva alarmujúco vykoľajený, čo ohrozuje celú agendu trvalo udržateľného rozvoja.

Svoj projekt nazýva „Spájame svet pre vodu“. Na tej istej webovej stránke sa nachádza vhodne dramatický citát generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa: Konferencia OSN o vode v marci 2023 musí vyústiť v smelú akčnú agendu pre vodu, ktorá dá našej životodarnej tekutine záväzok, ktorý si zaslúži.

Konferencia OSN o vode s oficiálnym názvom „Konferencia Organizácie Spojených národov o strednodobom komplexnom preskúmaní implementácie cieľov Medzinárodnej dekády opatrení „Voda pre trvalo udržateľný rozvoj (2018 – 2028)“ mala za cieľ zvýšiť povedomie o celosvetovej vodnej kríze a rozhodnúť o opatreniach na dosiahnutie medzinárodne dohodnutých cieľov súvisiacich s vodou.

Svetové ekonomické fórum a OSN klamú

No, to bol cieľ, ako sa uvádza v článku Ovinka a Rahimzodu publikovanom Svetovým ekonomickým fórom (WEF) v marci 2023, týždeň pred začiatkom konferencie. Ale podľa tlačovej konferencie WEF, ktorá sa konala pred šiestimi mesiacmi, nehovoria pravdu.

WEF usporiadal tlačovú konferenciu na spustenie svojej Globálnej komisie pre ekonomiku vody počas výročného zasadnutia v roku 2022. Na tejto tlačovej konferencii jeden z predsedov komisie vypustil mačku z vreca a odhalil skutočné dôvody, prečo sa zamerali na svetové zásoby vody.

Prvým vodítkom je niečo, čo WEF napísalo v zhrnutí článku Ovinka a Rahimzodu: Globálna komisia pre ekonomiku vody, ktorá bola spustená na výročnom stretnutí Svetového ekonomického fóra v roku 2022, bude informovať o spôsoboch, ktoré zmenia hru a prinútia ľudí vážiť si vodu a hospodáriť s ňou ako so spoločným dobrom.

Kľúčovou frázou tu je „všeobecné dobro“

Spoločné dobro je kolektivistický výraz používaný pre sociálnu kontrolu. Kolektivizmus má mnoho podôb: socializmus, fašizmus, nacizmus alebo národný socializmus, sociálny statizmus a komunizmus.

Ako povedal nemecký nacistický politik Hermann Göring, najvyššou zásadou nacizmu je „spoločné dobro, ktoré má prednosť pred súkromným dobrom“.

V socializme zasa vládnuca trieda intelektuálov, byrokratov a sociálnych plánovačov rozhoduje o tom, čo ľudia chcú alebo čo je dobré pre spoločnosť, a potom využíva donucovaciu moc štátu na reguláciu, zdanenie a prerozdelenie bohatstva tých, ktorí pracujú.

Inými slovami, socializmus je podľa Ashbrookovho centra pri Ashlandskej univerzite formou legalizovanej krádeže.

Na tlačovej konferencii WEF bol Alem Tedeneke a traja zo štyroch spolupredsedov komisie WEF: Profesorka Mariana Mazzucatová, zakladajúca riaditeľka Inštitútu UCL pre inovácie a verejné účely, profesor Johan Rockström, riaditeľ Postupimského inštitútu pre výskum klimatických vplyvov a Tharman Shanmugaratnam, prezident Singapuru.

V marci 2023, týždeň pred Konferenciou OSN o vode, komisia zverejnila správu s názvom „Otáčanie prúdu: Výzva ku kolektívnej akcii“. V čase tlačovej konferencie, pred jej zverejnením, WEF odvážne tvrdilo, že „správa a akčný plán zmenia spôsob, akým hovoríme o vode, ako ju hodnotíme a ako s ňou budeme hospodáriť počas zvyšku 21. storočia.“

Na tejto tlačovej konferencii je zaujímavé to, čo povedala Mazzucatová o tom, ako vznikla „globálna vodná kríza“.

Shanmugaratnam hovoril, že „vodná kríza a klimatická kríza“ idú ruka v ruke a že je potrebný posun v myslení. „Spravodlivosť je záujmom každého, vlastným záujmom každého všade na svete.“

Mazzucatová ďalej prezradila svoje totalitárske zmýšľanie, keď povedala: To samozrejme platí aj pre covid, však? Všetci sme len takí zdraví, ako je zdravý náš sused na našej ulici, v našom meste, v našom regióne a v našom národe a na celom svete.

A vyriešili sme to? Podarilo sa nám zaočkovať každého na svete? Nie!

Takže musíme zdôrazniť vodu ako globálny spoločný majetok a to, čo znamená spolupracovať a vidieť to z tohto druhu globálnej spoločnej perspektívy, ale aj z perspektívy vlastného záujmu, pretože je tu táto paralela.

Je to dôležité aj preto, že sa nám nepodarilo vyriešiť tieto problémy, ktoré mali podobné atribúty a voda je niečo, čomu ľudia rozumejú. Viete, zmena klímy je trochu abstraktná. Niektorí tomu rozumejú naozaj dobre, niektorí tomu rozumejú trochu, niektorí tomu jednoducho nerozumejú.

Pri vode každé dieťa vie, aké dôležité je mať vodu – keď hráte futbal a ste smädní, potrebujete vodu. Takže je tu aj niečo o tom, že sa okolo toho skutočne zapájajú občania a že sa v niektorých ohľadoch skutočne experimentuje s týmto poňatím spoločného dobra.

Dokážeme vyriešiť tento problém spôsobmi, s ktorými sme inokedy žalostne zlyhali? Dúfajme, že nebudeme naďalej zlyhávať ani v ostatných veciach.“

(Poznámka od Rhody Wilsonovej: Musím sa priznať, že som nepočúvala celú tlačovú konferenciu. Počúvanie alebo čítanie príliš veľa psycho-bludov od WEF nie je dobré pre psychickú pohodu nikoho. Ak sa však rozhodnete, môžete si pozrieť celú tlačovú konferenciu nižšie, ktorá začína s poznámkami uvedenými vyššie.)

Hoci covid zlyhal, o zavedenie tyranie sa pokúšajú znova

Takže tu to máte. Pretože „kríza covidu“ a „klimatická kríza“ nedokázali dosiahnuť to, čo plánovali, globalisti hľadajú ďalšiu globálnu hrozbu, ktorá by priviedla svetovú populáciu na kolená „pre spoločné dobro“ – globálnu vodnú krízu.

Pripomeňme si citát prezidenta Rímskeho klubu (1984 – 1990) z knihy Alexandra Kinga z roku 1991 „Prvá globálna revolúcia“: „Pri hľadaní nového nepriateľa, ktorý by nás zjednotil, sme prišli s myšlienkami znečistenia, hrozby globálneho otepľovania, nedostatku vody, hladomoru a pod.

Vo svojej úplnosti a vo svojich interakciách tieto javy predstavujú spoločnú hrozbu, ktorá si vyžaduje solidaritu všetkých národov. Keď ich však označíme za nepriateľov, spadneme do pasce, pred ktorou sme už varovali, a to zamieňaním symptómov za príčiny.

Všetky tieto nebezpečenstvá sú spôsobené ľudskou činnosťou a len zmenenými postojmi a správaním sa dajú prekonať. Skutočným nepriateľom je teda ľudstvo samo.“

Autor: Rhoda Wilsonová, Zdroj: expose-news.com, Spracoval: Badatel.net

By ARCHA

Secured By miniOrange