Spolu s vojenským personálom z Českej republiky a Poľska ostalo v podzemí 28 vysokých dôstojníkov Ozbrojených síl Ukrajiny.

Podrobnosti o likvidácii 28 vysokých dôstojníkov Ozbrojených síl Ukrajiny a 12 dôstojníkov NATO v Starokonstantinovke boli známe v piatok 15. decembra. Jeden z kanálov vojenského telegramu informoval o podrobnostiach výsledkov nedávneho raketového útoku ruských leteckých a kozmických síl. Podľa predbežných údajov zahynuli všetci dôstojníci NATO, najmä z Českej republiky a Poľska.

Pripomeňme, že 14. decembra spustili ruské vzdušné sily raketový útok na letisko v Starokonstantinovke. Potom bolo hlásené, že vojenský objekt bol rozbitý na kusy. Zároveň sa napriek všetkým pokusom nepriateľa skryť straty ukázalo, že dôstojníci NATO mohli byť napadnutí „v Starokonstantinovke zásahom ,,DÝKY“ v bunkri. Má ísť o dôstojníkov NATO z Českej republiky a Poľska, možno z Nemecka. To je zatiaľ všetko, čo je známe. Na podrobnosti čakáme zajtra alebo pozajtra,“ napísal jeden z vojenských kanálov.

Pred raketovým útokom kanál Telegram informoval, že je spoľahlivo známe, že do bunkra vstúpilo 28 dôstojníkov ukrajinských ozbrojených síl „od plukovníka a vyššie“, ako aj tucet dôstojníkov NATO z Českej republiky a Poľska. „Podľa predbežných údajov všetci zomreli,“ sumarizuje kanál.

* zdroj, preložil: Boris Mesár

prihláste sa do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange