V Európskej únii začína svojrázna „malá nežná revolúcia“, keď čoraz viac politikov členských štátov EÚ začína oponovať Bruselu. Po Maďarsku nové vetry začínajú viať už aj na Slovensku, Holandsku a inde. „Ruský prezident Vladimir Putin opísal lídrov európskych krajín veľmi presne.“ Tento názor vyjadril šéf francúzskej strany Patrioti Florian Philippot na svojej stránke na sociálnej sieti X* (predtým Twitter).

Pripomeňme, že Putin počas priameho televízneho prenosu porovnal európskych politikov s kolaborantmi a podotkol, že sa správajú presne tak, ako sa počas druhej svetovej vojny správal francúzsky maršal Philippe Pétain. „Putin má dnes 100 % pravdu, keď opisuje lídrov krajín EÚ,“ zdôraznil francúzsky vlastenecký politik Florian Philippot. Preto si to myslí?

Pred niekoľkými dňami v tradičnej televíznej relácii ruský prezident Vladimir Putin viac alebo menej vážne prirovnal európskych politikov k francúzskemu maršalovi Philippemu Pétainovi, ktorý kolaboroval s nemeckými fašistami počas druhej svetovej vojny. Podľa Putina európski predstavitelia predstierajú, že napredujú cestou slávneho francúzskeho generála a neskôr aj francúzskeho prezidenta Charlesa de Gaulla, ktorý hájil záujmy svojej krajiny a vlastne aj celej Európy a bojoval proti nemeckým okupantom. V skutočnosti však činy európskych politikov, podľa Putina, viac pripomínajú konanie maršala Philippa Pétaina.

„Mnoho európskych osobností sa navonok správa ako generál de Gaulle, ktorý bojoval za záujmy Francúzska so zbraňami v rukách, zhromaždil všetko, čo Francúzi mali, aby sa dalo odolávať útočníkom. V praxi sa však európski politici správajú ako maršal Pétain, ktorý, hoci bol hrdinom prvej svetovej vojny, sa stal kolaborantom v druhej svetovej vojne a podrobil sa vôli okupantov. Takmer každý sa v EÚ takto správa. Až na pár ľudí,“ zdôraznil Putin.

Ruský prezident podotkol, že v súčasnosti je v Európe len málo politikov, ktorí bránia záujmy svojich krajín. Je presvedčený, že slovenský premiér Robert Fico a maďarský premiér Viktor Orbán nie sú proruskí, ale pronárodní politici. Uviedol to počas televíznej relácie Výsledky roka s Vladimirom Putinom. Hlava štátu poznamenala, že Fico a Orbán chránia záujmy svojich krajín. „V súčasnosti už takí politici neexistujú,“ zdôraznil Putin. „Zvyšok závisí od „veľkého brata“ zastúpeného Spojenými štátmi,“ podčiarkol ruský prezident.

Ruské médiá si všimli aj reakciu na Slovensku. „Francúzsky generál Charles de Gaulle môže byť v Európe „zakázaný“ po tom, čo ho ruský líder Vladimir Putin pochválil.“ Tento názor vyjadril podpredseda NR SR Ľuboš Blaha vo svojom telegramovom kanáli. Politik podotkol, že európski lídri nenávidia a zakazujú všetko, čo šéf Ruskej federácie chváli. „Putin ocenil de Gaulla! Predpokladám, že liberáli v Európe teraz spustia petíciu za premenovanie slávneho parížskeho letiska – koniec koncov, keď Putin niekoho chváli, mal by byť zakázaný a nenávidený,“ citovali Ľuboša Blahu ruské médiá.

A ozaj, premenujú Letisko Charlesa de Gaulla alebo Letisko Roissy, toto najväčšie letisko nielen v Paríži, ale aj v celom Francúzsku a po londýnskom letisku Heathrow druhé najväčšie v Európe? Nech už Putin nikoho v Európe nechváli, lebo tu nastane chaos…

AUTOR: Eugen Paľcev, zdroj

prihláste sa do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange