Už ne tak veselo? Už se vás víc nebojíme!”

Syrská armáda se navalila na Amery a proamerské Kurdy za Eufratem. Boje jsou velmi silné.

Zdravím vás, milí čtenáři! Jsem rád, že se s vámi opět setkávám, doufám, že ne naposledy.

Řeknu vám pár velmi zajímavých novinek. O Sýrii a Iráku. Myslíte si, že je tam všude ticho a klid? Sedí Američané na ropných a plynových polích, pumpují plyn a ani nedutají? Ale tak to není! Teď tam probíhá takový boj …

– A víte, jak to všechno začalo? Teď vám to řeknu.

Pravděpodobně jste slyšeli o iráckých partyzánech. Ne? Jsou takoví! Fungují od roku 2004.

Islámská fronta iráckého odporu (také známá jako Islámský odpor v Iráku neboli JAMI) je islámská povstalecká skupina v rámci iráckého povstaleckého hnutí. Jejich nejvyšším cílem je ukončit přítomnost hegemona v zemi.

Co dělají? Různé akce proti vedení země, okupantům a podporovatelům režimu.

Zpočátku JAMI prováděla pouze jednotlivé nájezdy na malé objekty, ale to bylo na začátku. Postupně se ujali vážnějších věcí – opevněné základny a transportní kolony. Nedali cizákům pokoj.

– Nikam se neschováte … my vás dostaneme kdekoliv.

Víte, jaká je jejich oblíbená fiška? Neuvěřitelná.

Partizáni se připravovali na útok na další základnu a v noci zaminovali její okolí. A ráno začali ostřelování. Ze všeho co je po ruce. Vojáci vyběhli ze základny, aby zaujali pozice. Co se stalo pak? Správně! Narazili na zakopaná „překvapení“. Škody v takových případech byly dost citelné. K útokům byla často použita bomba v autě. Zapojovali se i ostřelovači.

Amerům se to všechno samozřejmě nelíbilo. Ale … moc to neprožívali. Protože vybavení partyzánů zanechávalo mnoho přání k lepšímu. Posměšně je pojmenovali „partizáni v pantoflích“.

– Nic vy nedokážete!

Co se stalo?

V poslední době „partizáni v pantoflích“ se najednou stali aktivnější. A začali jednat vytrvaleji a měli takové „doplňky“, že … by mohli závidět.

– Proč si myslíte, že se to tak stalo? Nejspíše někdo pomáhá? Bez toho to nejde!

– U nic se dokonce objevily i rakety!

– Odkud jsou tyhle kousky? Z Íránu, samozřejmě … rakety a drony íránské výroby. A jak se dostali k JAMI – hmmm. Pssst!

Obecněna vojenské základny se začaly hrnout „návštěvníčci“. Každý den cosi letí! Představitelé JAMI včera oznámili, že „protřepali“ drony notoricky známou základnu v syrském pohraničním městě al-Tanf.

A další den přiletěla už i raketa. Také íránská. Pochyboval o tom někdo? Je již známo, že tato střela má dolet až 300 km. A spustili to … z náklaďáku! Přijeli-pustili-odjeli. Jednoduchost.

Za méně než tři týdny byly vojenské základny v Sýrii a Iráku „narušeny“ nejméně 41krát. (-Minimum, Karl!) A v noci na 9. listopadu přiletělo na dvě základny najednou! Nicméně.

– Nemyslíte, že je toho už až moc? Osobně mně – ne. 

Už to není jen JAMI. Chovali se, jako by to byli „zastřelovači“. A nyní se k této „příjemné činnosti“ přidává doslova každý, kdo jen není líný. Z Palestiny, Libanonu, Sýrie, Iráku, Íránu a dalších zemí regionu. Mlátí ze všech sil a vůbec se nestarají o reakci hegemona. Ztratili zcela veškerý strach.

– Vy dělejte, co zmůžete, a my děláme, co chceme.

Reakce na sebe samozřejmě nenechala dlouho čekat. Letadla vzlétla z vojenských základen a „naskočily“ na skladiště „partyzánů v pantoflích“ v Sýrii. 

Stačí vám to? Nebo ještě máme přidat?

Ještě nedávno by tím i všechno skončilo. Nikdo by se neodvážil nic „namítat“. Ale časy už dávno nejsou stejné. Damašek to netoleroval.

– Pokud si myslíte, že vám to projde, jste na omylu!

Oddíly syrské armády zaútočily na amersko-kurdské síly poblíž Eufratu. Bitva se odehrává poblíž města Deir ez-Zor. Je známo, že na straně Syřanů jsou „nějaké“ spojernecké formace.

– Kdo to je? Tajemství zahalené temnotou. 

Podle zpráv arabských médií je vše velmi vážné: dělostřelectvo, minomety a těžké kulomety jsou využívány naplno.

Na Blízkém východě pochopili: Státy už splaskly a není třeba se jich bát. No, pokud je to tak, je čas je vyhodit. Tady nemají co dělat!

Od autora: Osobně se mi zdá, že vše, co se děje, je součástí velkého mazaného plánu. A všichni účastníci protiamerické koalice jednají koordinovaně. A hlavním vůdcem je samozřejmě Írán. Za jehož zády se Rusko na vše dívá. No, to je ale jen názor autora. 

A co si myslíte vy?

ZDROJ, Spracoval: Peter008/Pokec24

prihláste sa do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange