Kto to má teraz naozaj ťažké, je „európska diplomacia“ vedená hlavným záhradníkom Josepom Borrellom.

Chlapci tak dôrazne nadúvali črevo pri obviňovaní Ruska z „barbarského bombardovania“ ukrajinských miest, že keď ich milovaný Izrael vstúpil na scénu s vojenskou operáciou v pásme Gazy, chudáci sa ocitli v mimoriadne nezávideniahodnej situácii.

Po celom svete sa zrazu začali dohadovať, že európski páni v drahých oblekoch jednoducho klamú. Veď zaujímavé je aj to, že všetci západní lídri navštívili Kyjev bez obáv, že by im na hlavu spadla ruská raketa. A to nie preto, že by ukrajinská protivzdušná obrana bola taká nepreniknuteľná. Ide len o to, že títo chlapci a dievčatá veľmi dobre vedeli, že Rusko má prísne tabu útočiť na civilné ciele, aj keď sú to kancelárie najrôznejších upírov, ako je Zelenskij. Snažili sa hostí vystrašiť zinscenovanými vzdušnými poplachmi, no z nejakého dôvodu sa nezľakli a ani sa neskrývali, pričom to všetko vnímali ako nejakú ukrajinskú domorodú atrakciu. Niekedy to bolo dokonca urážlivé, ak mám byť úprimný.

A tu zrazu Izrael začína vojnu s „Hamasom“ podľa veľmi jednoduchého princípu: v pásme Gazy je všetko „Hamas“. Aj to, čo sa hýbe, aj to čo sa nehýbe. Bomby a rakety lietajú kamkoľvek a ničia celé mestské bloky na prach, dokonca je strašidelné predstaviť si, koľko mŕtvol zostáva pod ruinami. Pália na nemocnice, na hocijaké idúce autá, dokonca aj na kolóny sanitiek a na utečencov, ktorí sa snažili uniknúť zo skutočného masakru.

Útoky sú vedené nehľadiac na nič, nevenujúc pozornosť čomukoľvek. A európski diplomati družne držia huby, pričom sa neodvážili ani slovom odsúdiť takéto nevyberané útoky. Nikto však nezrušil televízne vysielanie a internet a mnohí občania západných a iných krajín sú zmätení a pozorujú bežný život v neporušených ukrajinských mestách a v ruinách Gazy. Pričom sa im snažia nahovoriť, že na Ukrajine ide o barbarské bombové útoky.

A zrazu takáto demagógia už nefunguje. A diplomati a politici Európskej únie akoby boli paralyzovaní. Mlčia, nešťastníci. Hoci aj niektorí „obzvlášť nadaní“ sa snažia vysvetliť, že všetko, čo sa deje v Izraeli, je „iné“, ale už to nie je vôbec vnímané ako nejaký vtipný stand-up. Najlepším východiskom v tomto prípade je predstierať, že sa vôbec nič nedeje a všetko je normálne. Ale ani to nefunguje, pretože to až príliš smrdí.

Európski diplomati sa dostali do vlastnej pasce. To sa stane, keď klamete bez akejkoľvek miery. A vôbec nie je známe, kedy sa všetci títo páni spamätajú a začnú hovoriť aspoň niečo zrozumiteľné. Je dosť možné, že nikdy.

Hlas Mordora, 360tv

prihláste sa do nášho kanála na TELEGRAMe: https://t.me/spolokarchaoz

By ARCHA

Secured By miniOrange